به گزارش وب دا ، در مقاله مروری که توسط اعضاء هیئت علمی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ارائه شده آمده است :کیفیت رابطه والد و فرزند بر سلامت روحی، اجتماعی و عاطفی هر فرد تاثیر به سزایی دارد و ارتباط اولیه مادر و کودک تاثیر طولانی مدت بر رشد و تکامل نوزاد دارد. در طول تماس پوستی مادر و نوزاد، پاسخ نوزاد به تحریکات بدن مادر افزایش می یابد و منجر به بروز و پیشرفت رفتارهای تغذیه ای در نوزاد میشود.
در این مقاله مروری به بررسی اثر تماس پوست با پوست برروی علائم حیاتی و رفتار های پیش تغذیه ای نوزادان مدت زمان تغذیه انحصاری با شیر مادر، شدت اندوه پس از زایمان و ميزان درد خانمهای سزارین شده پرداخته شده است.
در این مقاله آمده است : تماس پوستی بین مادر و نوزاد منجر به تغییرات عصبی و هورمونی در نوزاد از جمله کاهش سطح هورمون های استرس مانند کورتیزول ، آدرنالین و آندروفین می گردد. بنابر این احتمال می رود که خواب آلودگی نوزاد در اثر تغییرات ناگهانی سطح هورمون های استرس زا در جریان خون باشد که تماس پوستی با تعدیل این هورمون های استرس زا در جریان خون از خواب آلودگی نوزاد کاسته و منجر به هوشیاری و آمادگی نوزاد برای شروع تغذیه با شیر مادر گردد.
در این مقاله نتیجه گیری شده است تماس پوست با پوست موجب تداوم تغذیه انحصاری با شیر مادر، كاهش درد نوزاد ، بهبود رفتارهای پیش تغذیه ای نوزادان، بهبود علائم حیاتی و وضعیت رفتاری نوزاد نارس، ایجاد دلبستگی مادران و کاهش شدت اندوه پس از زایمان و کمک به خزیدن نوزاد بر سینه مادر میشود. لذا به عنوان يك روش آسان، ارزان و غيرتهاجمي توصیه می شود.
گفتنی است : این مقاله در کنگره سراسری ارتقاء سلامت نوزادان که در بهمن ماه سال 90 برگزار شد ارائه شده است .
علاقمندان می توانند برای اطلاع و جستجو دیگر مقالات مربوط به همایش های برگزار شده در دانشگاه علوم پزشکی مشهد به بانک مقالات دانشگاه به نشانی http://confbank.mums.ac.ir/ و یا http://congress.mums.ac.ir/ مراجعه کنند .