عضو هیات علمی گروه طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: برای جلوگیری از ایجاد تشنگی در ایام روزه داری می توان از بذرهای لعابدار نظیر خاکشیر، تخم بالنگو، تخم ریحان و تخم شربتی استفاده کرد.
دکتر غلامرضا غیور در گفتگو با وب دا با بیان اینکه مصرف میوه و سبزی موجب کاهش عطش و تامین مواد و املاح بدن نیز می شود و جایگزین مناسبی برای مصرف زیاد آب می باشد خاطر نشان کرد: باید توجه داشت نوشیدن زیاد آب و دیگر مایعات در فاصله افطار تا سحر یا در وعده سحر، در کاهش تشنگی در طول روز، تاثیر چندانی ندارد.
وی افزود: مکانیسم تشخیص فرآیند کاهش مایعات بدن و احساس تشنگی نیازی به حجم زیاد مایعات ندارد و افراد می توانند نیازشان را با مصرف مواد غذایی نیز برطرف نمایند، باید توجه داشت، زیاد نوشیدن مایعاتی نظیر آب موجب ضعف هضم، احساس سنگینی، کسالت و سوءهضم گردیده و درنهایت موجب عارضه در فرد خواهد شد.
وی اظهار داشت: با توجه به شرایط خاص ماه رمضان، بویژه در ایام گرم سال که روزها بسیار بلند و فاصله افطار تا سحر بعدی بسیار کوتاه هستند همچنین مراسم عبادی و توصیه به شب زنده داری و مطالعه و تفکر و عبادت در شب های خاص وجود دارد باید به چند نکته درباره خواب در ماه مبارک رمضان توجه کرد.
دکتر غیور افزود: حدود دو ساعت پس از یک افطار سبک بخوابید و از بیدار ماندن تا سحر پرهیز نمایید، دست کم یک الی یک و نیم ساعت برای وعده سحر وقت بگذارید و پس از سحر یک تا دو ساعت بیدار باشید و از خوابیدن بلافاصله پس از نماز صبح بپرهیزید.
متخصص طب سنتی ایرانی همچنین در این راستا توصیه کرد: درصورت لزوم(احساس ضعف شدید، عطش شدید و ناتوان کننده و.....) در طول روز استراحت کنید اما سعی نمایید این خواب حدود میانه روز باشد که هوا بسیار گرم است و تا جای ممکن از خوابیدن در نزدیکی غروب آفتاب بپرهیزید، خواب روزانه باید در محیطی ساکت، تاریک و با تهویه مناسب باشد.