آمادگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای ارائه خدمات مناسب درمانی در تعطیلات نوروزمدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال 97 از 56 ملیت دانشگاه علوم پزشکی مشهد پذیرش بیمار داشت، اظهار کرد: اگر شرایط بهتری برای رفت وآمد توریسم به کشور وجود داشته باشد، دانشگاه می تواند از همه کشورها پذیرش گردشگر داشته باشیم.

دکتر اسماعیل خیامی در گفتگو با وب دا با بیان اینکه بیشترین بیمار توریسم سلامت از کشورهای افغانستان، عراق وترکمنستان پذیرش شدند خاطر نشان کرد: سال گذشته در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه 13 هزار و 314 نفر  خدمات بستری گرفتند.

مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه این رقم نسبت به سال 96 ، 91 درصد رشد دارد که رشد قابل توجهی است، اظهار کرد: سال گذشته علاوه بر بیمارستانها، در مراکز جراحی محدود  6 هزار و 598 نفر گردشگر سلامت خدمات دریافت کردند؛ البته ممکن است این عدد بالاتر باشد ولی در مجموع بیمارستان ها و مراکز جراحی به حدود 19 هزار و 900 نفر بیمار خارجی سرویس دهی کردند.

وی گفت: تعداد زیادی از بیماران خارجی از مراکز سرپایی مثل آزمایشگاه، رادیولوژی، توان بخشی،  مطب ها خدمات دریافت کردند که در مجموع در این مراکز به  150 هزار نفر گردشگر خارجی در مشهد خدمات درمانی ارائه شده است.

اهمیت گردشگری سلامت در رونق تولید کشور

دکتر خیامی در باب اهمیت گردشگری سلامت در رونق تولید کشور، بیان کرد: یکی از موضوعات مهمی که  این روز ها در دنیا طرفداران بسیاری دارد گردشگری  است زیرا یک صنعت بزرگ، پیچیده و پر درآمد است.

وی با اشاره به اینکه گردشگری می تواند به رونق اقتصادی کشور کمک شایان توجهی کند، ادامه داد: کشورهایی که در حوزه سلامت پیشرفت خوبی داشته اند، معمولا تلاش می کنند از این امکانات برای جذب بیماران غیر بومی استفاده کنند تا بتوانند از دستاوردهای آن رونق کسب و کار ایجاد کنند و  اقتصادشان را ارتقا ببخشند، علاوه براین در سایه پیشرفت گردشگری سلامت رشد ناخالص ملی کشور خود را افزایش دهند از همین رو گردشگری سلامت مورد توجه کشورهای پیشرفته دنیا است.

دکتر خیامی با بیان اینکه ارائه خدمات پزشکی نیز در کشور ما به نحوی است که در خارج از مرزها زبانزد است، گفت:  مردم ملیت های دیگر به کادر درمانی ما ایمان دارند و ظرفیت های حوزه پزشکی را قبول دارند از همین رو تمایل دارند از این امکانات استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه مردم کشورهای منطقه اغلب دوست دارند به ایران مراجعه کنند، عنوان کرد: در شهر مشهد نیز ظرفیت و توانمندی علمی و تجربه پزشکان بالاست، علاوه براین وجود حرم رضوی یک ظرفیت بی نظیر برای شهر و کشورمان ایجاد کرده و یک ظرفیت مناسب برای جذب مردم کشورهای مسلمان دیگر است که می توانند ضمن زیارت حرم رضوی به درمان بیماریهای خود بپردازند.

وجود حرم رضوی؛  فرصتی مناسب برای صنعت گردشگری

دکتر خیامی گفت: حرم رضوی یک فرصت مناسب برای ارتقا صنعت گردشگری است و از این ظرفیت باید در حوزه گردشگری سلامت به نحو مطلوبی استفاده کنیم.

تشکیل کمیته گردشگری سلامت استان

وی با بیان اینکه برای رونق گردشگری سلامت در اولین گام سال گذشته کمیته ای در استان به نام کمیته گردشگری سلامت شکل گرفت  که مرکب از 19 عضو است که همه اعضا از بخش های دولتی و خصوصی مرتبط با گردشگری سلامت انتخاب شدند، ادامه داد: رأس این کمیته استانداری و دبیری این کمیته نیز برعهده دانشگاه علوم پزشکی است؛  طی این شش ماه  که از تشکیل این کمیته می گذرد، سیاست گذاری لازم در این کمیته انجام شده و به تدریج سیاست های تعیین شده در حال اجرا است.

دکتر خیامی با اشاره به اینکه می توانیم امیدوار باشیم با تلاش همه ارگانها، چالش های گردشگری سلامت را رفع و رجوع کنیم، گفت:  طبیعی است که در این کمیته برنامه ریزی های زیادی انجام شده است اما با چالش های در حوزه گردشگری سلامت روبرو هستیم که برای حل آنها عمدتا فرایند های کاری بین فعالین و دست اندرکاران حوزه گردشگری سلامت باید تعریف یا باز تعریف شود.

آموزش نیروهای مرتبط با گردشگر سلامت

وی بیان کرد: باید فرایندهای کاری منظمی در حوزه گردشگری سلامت شکل بگیرد و همه افرادی که به نحوی با گردشگر سلامت در ارتباط هستند اعم از کادر درمانی ،  شرکت هایی که بیمار را به مرکز درمانی مرتبط می کند، تحت آموزش قرار بگیرند, علاوه براین اطلاع رسانی به زائران نیز باید انجام شود تا آنها بدانند در این استان به چه شکل  می توانند از خدمات حوزه گردشگری سلامت استفاده کنند .

دکتر خیامی به سایر موارد پیش رو در حوزه رونق صنعت گردشگری سلامت اشاره کرد و افزود: تعرفه گذاری و نظارت بر مراکز ارائه خدمت ، حضور واسطه های غیر مجاز که مشکلات متعدد ایجاد کردند و برخی از مداخله گری در حوزه سلامت و درمان نیز جز چالش ها است که باید سامان بگیرند.

تعرفه های گردشگری سلامت بازنگری شد

مدیر گردشگری سلامت با اشاره به اینکه تعرفه های گردشگری سلامت  با توجه به نوسانات قیمت ارز بازنگری شده است، بیان کرد: این تعرفه ها از طرف وزیر بهداشت  و در حوزه های مختلف بستری و سرپایی ابلاغ شد که به تفکیک موسسات دولتی و خصوصی و خیریه و نهادهای عمومی غیر دولتی مشخص شده است.

سقف و کف تعرفه های درمانی گردشگری سلامت مشخص شد

دکتر خیامی با بیان اینکه سقف  و کف تعرفه ها  تنظیم و مشخص شده است، بیان کرد:  شکل گیری کمیته به هماهنگی بین بخشی کمک کرد و هر چه  در این عرصه جلوتر می رویم هماهنگی بین بخشی بیشتری بین همه دست اندرکاران دیده می شود؛ همچنین نیاز است که با سازمان میراث فرهنگی و وزارت امور خارجه ارتباط گرفته شود و با دستگاه های امنیتی و انتظامی، بخش های خصوصی، آژانس های گردشگری و... هماهنگی روز به روز بهتر شود.

مدیر گردشگری سلامت با اشاره به اینکه ساماندهی اقدامات حوزه درمان و تشکیل شرکت هایی که بتوانند با بازار یابی،  بیمار را  وارد کشور کنند و خدمات بدهند، از دیگر فعالیتهای این کمیته در راستای گسترش فعالیت گردشگری سلامت است، بیان کرد: ساماندهی موسساتی که خدمات  ارائه می دهند و  ایجاد  شرکتهایی که آنها بتوانند بیمار را وارد کشور کنند و خدماتی از جمله  اسکان ، ویزا، حمل و نقل ارائه کنند و با مراکز درمانی و کارهای درمانی طبق برنامه ریزی ارتباط بگیرند از دیگر دستور العمل های پیش رو است.

ایجاد بخش بین المللی در 12 بیمارستان مشهد

مدیر گردشگری سلامت با اشاره به اینکه بیمارستانهایی که تمایل به جذب گردشگر داشته باشند باید بخش بین المللی بیمارستان را ایجاد کنند و از میان کل بیمارستانها 12 بیمارستان مجوز لازم را دریافت کرده اند، بیان کرد:  بیمارستانهای قائم(عج) ، امام رضا(ع)، طالقانی، اکبر، مهر، پاستور، سینا، آریا، رضوی، جواد الائمه(ع)، صاحب الزمان(عج)، بیمارستانهایی هستند که مجوز جذب گردشگر سلامت دارند و اکنون خدمات ارائه می کنند .

دریافت مجوز جذب گردشگر برای مراکز جراحی محدود

دکتر خیامی با بیان اینکه از اواخر سال گذشته به جز بیمارستان ها، مراکز جراحی محدود نیز مکلف شدند که باید مجوز جذب گردشگر سلامت داشته باشند، گفت:  دو مرکز جراحی محدود حضرت معصومه(س) و گوهر سان این مجوز را دریافت کردند و چند مرکز دیگر نیز در حال دریافت مجوز هستند .

وی ادامه داد: برای دریافت این مجوز، مراکز جراحی محدود باید شرایطی را فراهم کنند که از آن جمله می توان به گسترش فضای فیزیکی، فرایندهای کاری منظم و نیروی انسانی آموزش دیده اشاره کرد، البته این شرایط باید به تایید دانشگاه و وزارت بهداشت برسد بعد از آن مجموعه می تواند مجوز ipd را دریافت کند .

مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در سال جاری مراکز تخصصی و کلینیک های تخصصی و مطب ها مجاب می شوند که مجوز جذب گردشگر سلامت بگیرند تا بتوانند استاندارد ارائه خدمت  نمایند، بیان کرد: با همکاری سازمان نظام پزشکی، آیین نامه ای برای این مراکز تهیه شده است که مقدمات این آیین نامه تولید و پیش نویس نامه برای اینکه بتوانیم در آینده پذیرش بیمار در مطب ها را ضابطه مند کنیم، ابلاغ می شود.

ارائه برنامه های آموزشی به کادر درمان

دکتر خیامی با بیان اینکه  ارائه برنامه های توجیهی و آموزشی  به کادر درمان شروع شده و این برنامه ها به صورت حضوری وغیر حضوری ارائه می شود، بیان کرد: در حوزه آموزش های حضوری کلاسهایی در محل کار آنها و یا در حوزه ستاد، برای تکریم گردشگر سلامت ویژه کادر درمانی برگزار شد.

10 شرکت دارای مجوز گردشگری سلامت

وی با اشاره به اینکه از طریق تشکیل جلسات با گروه های پزشکی اطلاعات و هماهنگی لازم را با جامعه پزشکی انجام می شود، بیان کرد: در حوزه تشکیل شرکت هایی به جای واسطه های غیر رسمی، به بیش از 10 شرکت مسافر بری و آژانس گردشگری مجوز داده شده است،  همچنین حدود 10 آزانس مسافرتی طی فرآیند قبلی مجوز ها را کسب کردند.

تلاش شرکت های تسهیلگر برای جذب تورسیم سلامت

دکتر خیامی با بیان اینکه آیین نامه جدید ویژه شرکت های تسهیلگر در امور خدمات درمانی ابلاغ شده که براساس این آیین نامه مجوز های جدید صادر خواهد شد، گفت:  به مراکز قبلی نیز سه ماه فرصت داده شده که مجوزها را مطابق با آیین نامه جدید تطبیق دهند، علاوه براین تعداد مناسبی از شرکت ها با کشورهای منطقه رایزنی کرده و نمایندگی زدند و برای جذب توریسم سلامت در آن کشورها تلاش می کنند.

ایجاد انجمن فعالین گردشگری سلامت

وی با اشاره به اینکه انجمن فعالین گردشگری سلامت به منظور هماهنگی بیشتر بین شرکت ها و مراکز درمانی ایجاد شد، بیان کرد: در این انجمن شرکت ها و مراکز درمانی صاحب مجوز گردهم می آیند تا با هماهنگی و هم افزایی سرویس خوبی به بیماران ارائه شود. 

دکتر خیامی با بیان اینکه از مصوبات دیگر کمیته گردشگری سلامت استان، ایجاد سایت گردشگری سلامت است، عنوان کرد: امروزه در همه صنایع موضوع استفاده از پتانسیل های فضای مجازی وجود دارد و بایستی از همه امکانات سامانه و سایت ها و فضای مجازی و... استفاده کنیم چراکه هر چه این امکانات بهتر و حرفه ای تر استفاده شود،  بازخورد بهتری خواهد داشت.

مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در راستای استفاده از پتانسیل فضای مجازی در گام اول، سایت گردشگری سلامت در دانشگاه ایجاد خواهد شد، بیان کرد: از طریق این سایت تمام ظرفیت ها و پتانسیل های درمانی معرفی و به تمام سوالاتی که یک بیمار خارجی نیاز دارد به صورت افلاین ویا آنلاین پاسخ داده می شود تا در نهایت بیمار خارجی تصمیم بگیرد که کشور را برای این سفر انتخاب کند یا نه.

وی با بیان اینکه طبق مصوبه، آدرس سایت  به تمام مبادی ورودی و هتل ها و مراکز گردشگری اعلام خواهد شد، عنوان کرد: وقتی توریسم سلامت بتواند تمام اطلاعات را از طریق سایت بگیرد، در دام دلالان نمی افتد؛ علاوه براین برای ساماندهی واسطه های غیر مجاز، شرکت ها از ارتباط با دلالان منع شدند.

دکتر خیامی با اشاره به اینکه بنا است با کمک انجمن، واسطه های غیر مجاز  جمع و ساماندهی  شوند، اظهار کرد: برای این افراد پس از گذراندن دوره های آموزشی کارت شناسایی صادر می شود که این فرد مجاز است به عنوان لیدر با گردشگر سلامت کار کند.

گردشگری سلامت موثر در ارتقای استانداردهای درمانی

وی با بیان اینکه گردشگری سلامت فواید بسیاری برای ارتقای استانداردهای درمانی دارد، اظهار کرد: از این فواید، مردم در مرحله اول استفاده می کنند چراکه با شکل گیری این واحد ها، روش های برخورد با بیمار، ارتقا هتلینگ بیمارستانها باعث رونق  اقتصادی می شود و موجبات رونق کار آفرینی بیشتر می شود.

مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه هر چه روی صنعت گردشگری سلامت تلاش شود منفعت عمومی و تولید اشتغال نیز به همان نسبت افزایش می یابد، گفت: برخورد خوب با گردشگران سلامت  نه تنها باعث رشد ارزشهای اخلاقی در جامعه می شود بلکه باعث جذب گردشگران خارجی میشود.

وی گفت: شهر مشهد به خاطر جاذبه های زیارتی که دارد مورد مراجعه زائران زیادی است و در بحث گردشگری هم جزو برترین قطب های گردشگری سلامت است که بیشترین بیماران خارجی به مشهد مراجعه می کنند.

رسیدگی به شکایات بیماران خارجی

دکتر خیامی در خصوص فرآیند رسیدگی به شکایات بیماران خارجی، گفت: اگر به حوزه درمان  شکایت کند  ودر حق بیمار اجحاف شده باشد یا عارضه ای برای بیمار پیش بیاید، از طریق هماهنگی با وزارت امور خارجه جبران خسارت می شود.

 

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image