معاون پرستاری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: ما در آینده‌ی نزدیک با پدیده سالمندی مواجه خواهیم بود و در نتیجه، الگوی اصلی آینده در جامعه، مراقبت و پیشگیری به جای درمان در بیمارستان خواهد بود.

دکتر مریم حضرتی در حاشیه‌ی اجلاس رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در گفتگو با وب دا اظهار کرد: مسئله‌ی سالمندی یک مسئله‌ی جهانی شده و به همین جهت، سازمان جهانی بهداشت، سال 2020 را سال پرستار و ماما نام‌گذاری کرده تا اهمیت مراقبت و پرستاری را به مردم دنیا گوشزد کند.

وی با بیان اینکه هزینه‌های درمان با سالمند شدن جامعه، رو به افزایش است گفت: کمتر از سی سال دیگر، ما با یک سونامی سالمندی روبرو می‌شویم که در این میان، زنان وضعیت پرریسک‌تری دارند زیرا بر طبق آمار، زنان طول عمر بیشتری دارند اما به دلایل مختلف‌، از کیفیت زندگی پایین‌تری برخوردارند و در نتیجه، سالمندی دشوارتری پیش رو خواهند داشت.

وی با بیان اینکه تکلیف اصلی معاونت پرستاری بر اساس دستورالعمل 10 ماده‌ای وزیر تعیین شده است گفت: در این دستورالعمل الزامات برنامه‌ی ششم توسعه مبنی بر تقویت و ترویج خودمراقبتی، پرستاری جامعه‌نگر، معیشت پرستاران و افزایش کیفیت خدمات پرستاری در مراکز درمانی، محور توجه قرار گرفته است.

وی خاطر نشان کرد: تمام برنامه‌های معاونت پرستاری وزارت بهداشت بر کاهش هزینه‌های درمان، افزایش خدمات مراقبتی و رضایت‌مندی مردم و بیماران متمرکز شده است.

دکتر حضرتی با بیان اینکه استانداردهای خدمات پرستاری تدوین شده و بزودی ابلاغ می‌شود گفت: در تمام وظایفی که به این معاونت واگذار شده، مبنای حرکت و عمل، شواهد و تجربیات علمی است زیرا ما فرصت اینکه همه‌ چیز را از صفر شروع کنیم نداریم بلکه باید به تجریبات دیگران توجه و با بومی‌سازی تجربیات کشورهای دیگر، آنها را برای بهیود کیفیت خدمات پرستاری و مراقبتی بکار بگیریم.

وی با تأکید بر سالمند شدن جمعیت هدف وزارت بهداشت گفت: رشد سالمندی، تغییر روش‌های مراقبتی و درمانی در مراکز را الزامی می‌کند زیرا نحوه‌ی مراقبت و درمان سالمندان اساسا متفاوت از سایر اقشار جامعه است.

وی در عین حال تأکید کرد: سالمندان علاقه دارند به جای بستری شدن در مراکز درمانی، در منزل و در کنار خانواده مورد مراقبت قرار گیرند و به همین جهت، تلاش می‌کنیم نظام خودمراقبتی یا مراقبت‌محور در منزل را توسعه دهیم و در همین راستا 1000 مرکز توسعه‌ی خدمات مراقبتی در منزل در کشور راه‌اندازی شده است.

معاون پرستاری وزارت بهداشت ادامه داد: سالمندی یک بیماری نیست که فرد را در بیمارستان بستری کنیم بلکه باید نحوه‌ی خودمراقبتی را به او و اطرافیانش بیاموزیم زیرا در آینده‌ی نه چندان دور، کسی نیست که از من سالمند مراقبت کند و خودم باید شیوه‌های مراقبت از خود را بیاموزم.

وی ادامه داد: همچنین توجه به پرستاری جامعه‌نگر را در دستور کار داریم که پرستاران به بستر و درون جامعه بروند و اصول و محورهای خودمراقبتی و مراقبت از سالمندان را به افراد و خانواده‌ها بیاموزند. اگر یک سالمند در منزل تحت مراقبت خود و اطرافیان  قرار گیرد و هفته‌ای دو بار پرستار به او سر بزند و توصیه‌های لازم و اقدامات مراقبتی داشته باشد نیازی به این نیست که سالمند در بیمارستان بستری شود.

معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: نه تنها کشور ما بلکه تمام جامعه‌ی بشری در حال پیر شدن است و باید خود را برای پذیرش شرایط سالمندی جامعه، آماده کنند که با افزایش فرهنگ خودمراقبتی و تغییر شرایط و سبک زندگی، خطرات سالمندی را کاهش داده و اقدامات پیشگیرانه و محافظتی را افزایش دهیم.

وی همچنین یادآور شد: پویش ملی فشار خون، یک برنامه‌ی پیشگیرانه‌ی بسیار هوشمندانه بود که توسط وزارت بهداشت و درمان برنامه‌ریزی و اجرا شد و مشخص گردید که اگر برنامه‌های پیشگیرانه در سطح ملی اجرایی شود، نقش مهمی در افزایش ضریب تندرستی جامعه بازی می‌کند و می‌تواند به کاهش هزینه‌های اجتماعی و افزایش کیفیت زندگی بینجامد.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image