آغاز اجرای نظام یکپارچه‌ی کدینگ استاندارد داروها و لوازم مصرفی بیمارستان‌ها در دانشگاه علوم پزشکی مشهدمعاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: نظام ارجاع در کنار طرح پزشک خانواده از مهم‌ترین برنامه‌های راهبردی برای نظام سلامت کشور و برتری دادن بهداشت بر درمان به شمار می‌آید و هدف آن ایجاد عدالت در دسترسی به خدمات سلامت در سطح جامعه علی الخصوص مناطق محروم و دورافتاده جغرافیایی است.

دکتر بدیعی در گفتگو با وب دا، با اشاره به اینکه این تغییر ساختار برای درمان کشور بسیار لازم است و این موضوع جز اولویت‌های کاری وزارت بهداشت محسوب می شود، تصریح کرد: بر اساس قانون برنامه ششم توسعه کشور وزارت بهداشت و وزارت رفاه مکلف به توسعه نظام ارجاع در سطح کشور تا پایان برنامه می باشند.

وی ادامه داد: وزارت بهداشت مسئولیت دارد خدمات سلامت را در محدوده بسته خدمات تعریف شده، بدون تبعیض سنی، جنسی، ویژگیهاي اقتصادي،  اجتماعی و ریسک بیماري در اختیار فرد، خانواده، جمعیت و جامعه تحت پوشش خود قرار دهد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابراز کرد: نظام ارجاع مجموعه فرآیند هایی است که مسیر حرکت فرد را درسطوح 3 گانه خدمات نظام سلامت مشخص کرده و  تمامی اطلاعات در خصوص استفاده هر فرد از خدمات نظام سلامت در نهایت در پرونده الکترونیک سلامت فرد نزد پزشک یا تیم سلامت ثبت می شود.

وی با اشاره به اینکه نظام ارجاع در سه سطح دسته بندی می شود، بیان کرد: سطح یک  خانه های بهداشت، مراکز خدمات جامع سلامت ، سطح دو خدمات تخصصی بستری یا سرپایی،  سطح سوم  خدمات فوق تخصصی سرپایی یا بستری است .

دکتر بدیعی با بیان اینکه در فرآیند ارجاع بیمار از سطح 1 و بر اساس صلاحدید پزشک معالج به سطوح 2 و یا 3 ارجاع شده و نوبت گیری الکترونیک از سطح2 و 3 در نزدیکترین زمان و محل جغرافیایی انجام می شود، ادامه داد: در نهایت نتایج اقدامات درمانی در پرونده الکترونیک شخصی فرد ثبت و جهت پیگیری های آتی ذخیره می گردد.

وی با اشاره به اینکه در دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز استقرار نظام ارجاع و نوبت گیری الکترونیک از ابتدای تیرماه 1397 در شهرستان های بردسکن، خلیل آباد و کاشمر به صورت پایلوت آغاز شد، بیان کرد: پس از ارزیابی مراحل و روش اجرا از ابتدای مهرماه سال 1397 در کل مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد تسری یافته و در حال اجرا است؛ به طوری که تا کنون در قالب نظام ارجاع 3 میلیون ویزیت انجام شده که از این مقدار 130 هزار مورد به سطوح 2و 3 ارجاع شده اند .

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه به منظور استقرار نظام ارجاع در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اقدامات مختلفی انجام شده است، عنوان کرد: از جمله این اقدامات می توان به ساخت و تجهیز مجموعه درمانگاهی بیمارستانی در شهرستان های تحت پوشش در جهت تامین فضای فیزیکی لازم برای اجرای طرح در شهرستان های ( بردسکن، تایباد، خواف، سرخس، قوچان، کاشمر و چناران) اشاره کرد.

وی افزود: ساخت و تجهیز 5 واحد کلینیک ویژه در شهر مشهد ( هاشمی نژاد، زکریا، حضرت رسول، ابن سینا و طالقانی ) و تعیین بهترین مسیر حرکت بیماران برای دسترسی به سطوح تخصصی و فوق تخصصی و ترسیم نقشه ارجاع دانشگاه از دیگر اقدامات در زمینه استقرار نظام ارجاع بود.

 

 

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image