80 درصد از مردم حداقل یکبار در طول زندگی خود به کمر درد مبتلا می شوندمدیر گروه تخصصی طب کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابراز کرد: عوامل فیزیکی و ارگونومیک مهم ترین مؤلفه هایی است که در کشورما سلامت کارکنان را در حرفه های مختلف به مخاطره می اندازد.

دکتر احسان رفیعی منش در گفتگو با وب دا ، با بیان اینکه بیماری های شغلی می تواند کارایی نیروی انسانی را تا حدود زیادی کاهش دهد، بیان کرد: براساس آمار سازمان بین المللی کار، 20 تا 25 درصد نیروی انسانی بیماریهایی دارند که با کار آنها در ارتباط است.

وی با اشاره به اینکه برخی از بیماریها مرتبط با کار ، عوامل محیط کار یا شرایط کار، ایجاد کننده بیماری یا تشدید کننده بیماری است، ادامه داد: نیروی شاغل موتور اقتصاد ملی است و همانطور که یک کار افرین باید تجهیزات خوبی را در محیط کار استفاده کند؛ باید به سلامت نیروهای انسانی نیز اهمیت دهد.

متخصص طب کار با بیان اینکه در آمریکا رشته طب کار در سال  1954 ایجاد شد و در کشور ما در سال 1374 به این بخش از طب به صورت آکادمیک پرداخته شد، گفت: هدف اصلی راه اندازی این رشته پیشگیری از بیماریهای شغلی به دلیل افزایش بهره وری و بیماریهای ناشی از کار و عوامل زیان آور آن است.

دکتر رفیعی منش با اشاره به اینکه افرادی که در معرض گرد وغبار سنگ های گرانیتی هستند ممکن است ضایعاتی در بافت ریه پیدا کنند، عنوان کرد: بیماریهای مرتبط با کار چند علتی است و عوامل فردی ، محیطی، استعمال دخانیات، حمل بار سنگین، ایستادن طولانی مدت ، نشستن طولانی مدت، از جمله این عوامل است.

وی با بیان اینکه عوامل اثر گذار بر سلامت شاغلین ممکن است مشکلاتی از جمله کاهش شنوایی و بیماریهای ریوی، مشکلات ستون فقرات و عضلاتی و...ایجاد کند، بیان کرد: کلیه کار فرمایان عوامل زیان آور را باید در حد استاندارد نگه دارند و از وسایل و تجهیزات حفاظت فردی ، اقدامات مهندسی و معاینات ارزیابی سالانه برای سلامتی کارکنان استفاده کنند.

مدیر گروه تخصصی طب کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در مرکز تخصصی طب کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد اقدامات ارزیابانه برای سلامتی کارکنان با تعرفه های پزشکی انجام می شود، ابراز کرد: در این مراکز سلامتی کارکنان قبل از شروع کار و پس از آن ارزیابی می شود تا  در صورت وجود مشکل، درمان در مراحل اولیه انجام شود و پس از آن به کارفرما شرایط استاندارد محیط کار یادآوری شود تا بیماریهای غیرواگیر دار ناشی از شرایط کار در جامعه کنترل شود.

وی ابراز کرد: پنج دسته عوامل زیان آور باید در محیط کار کنترل شود که از آن جمله می توان به عوامل فیزیکی( سر وصدا، گرما و سرما)، شیمیائی ( گرد و غبار وبخارات شیمیائی مضر برای سلامتی ) ، ارگونومیک ( نشستن طولانی مدت و ایستادن طولانی مدت و حمل بارهای سنگین)، بیماریهای روانی و استرس و مسائل بیماریهای عفونی همانند افرادی که با بیماران ارتباط نزدیک دارند.

شایع ترین مشکلات محیط کار؛ کاهش شنوایی و کمر درد

دکتر رفیعی منش با بیان اینکه در کشورما شایع ترین مشکلات ناشی از محیط کار در کاهش شنوایی و کمر درد است، بیان کرد: کشورهای اروپایی نظام ثبت آماری خوبی برای بیماریهای ناشی از کار دارند زیرا در چنین شرایطی می توان خدمات بهتری را به بیماران ارائه کرد و نیروی انسانی کشور نیز دچار مشکلات مانند از کار افتادگی دائمی یا موقت نمی شوند.

متخصص طب کار با اشاره به اینکه برای مشاغل سخت و زیان آور کارکنان با 20 یا 25 سال بازنشسته می شوند، عنوان کرد: درباره بیماریهای عضلانی اسکلتی باید توجه کرد که سبک زندگی فردی کارکنان نیز می تواند در بدتر یا بهتر شدن شرایط بیماری موثر باشد؛ به عنوان مثال چاقی، کم تحرکی، استعمال دخانیات و میز و صندلی نامناسب می تواند بیماری فرد را حاد کنند.

وی خاطرنشان کرد: کارفرمایان باید دقت کنند تا ابزار کاری مناسب در اختیار کارکنان قرار گیرد و به بحث سلامت و امنیت نیروها توجه کنند تا در آینده دچار مسائل قانونی و نواقص نیروی انسانی نشوند.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image