معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد عنوان کرد: با متصل شدن بخش خصوصی در روند خدمات درمان سطح یک می توان از مراقبت هایی که برای بیماران انجام می شود آگاه شد تا اقدامات تکراری و موازی برای بیماران انجام نشود.
دکتر قلیان، در نشست برنامه نظام ارجاع با اشاره به اینکه هر چه خدمات به صورت پروتکل و پیشرفته اجرایی شود اقدامات بهتری را می توان به مردم ارائه کرد، گفت: اجرای نظام ارجاع از شهرهای زیر 20 هزار نفر جمعیت و مناطق روستایی و عشایری اغاز شده است زیرا در بحث نظام ارجاع در دسترس ترین جمعیت همین مردم شهرهای زیر 20 هزار نفر است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه گام دوم در اجرایی کردن نظام ارجاع ، ارجاع بیماران به مراکز سطح دو درمان بود ، بیان کرد: برای اجرای موفق این برنامه بخش خصوصی که در سطح یک خدمت ارائه می کند وارد کار شود که خوشبختانه در دانشگاه علوم پزشکی مشهد به وسیله نرم افزار سلامت نگار در نظر داریم تا بخش خصوصی و افراد دارای پروانه مانند ماماها را وارد کار کنیم.
وی با بیان اینکه با این اتفاق اطلاعات پرونده الکتروینک سلامت بیمار نیز در بخش خصوصی ثبت می شود، ادامه داد: وقتی از اطلاعات بیمارانی که در سطح یک درمان بخش خصوصی هستند اطلاعات کافی به دست بیاید، نیاز به انجام امور تکراری در مراکز جامع خدمات سلامت و خانه های بهداشت نیست چراکه در شهرهایی مثل شهر مشهد 30 درصد جمعیت دریافت کننده خدمات از مراکز بهداشتی هستند و جمعیت قابل توجهی خدمات را از بخش خصوصی دریافت می کنند.
دکتر قلیان با اشاره به اینکه در شهرهای بزرگ 50 تا 60 درصد ارائه خدمات اولیه توسط بخش خصوصی انجام می شود که همه اینها به نظام ارجاع نیاز دارد، عنوان کرد: از مهرماه سال 97 شهرهای زیر 20 هزار نفر جمعیت و جمعیت روستایی و عشایری تحت پوشش نظام ارجاع قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه مرکز رصد خانه در سطح استان وجود دارد که پسخوراند نظام ارجاع و نقاط ضعف را مورد بررسی قرار می دهد، افزود: خوشبختانه سامانه سینا و سامانه سپاس به بستر اصلی متصل شده است واتصال نظام پرداختی به سامانه سینا از طریق تلفن انجام می شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه میزان ارجاع پزشکان از اول مهرماه سال گذشته تا 31 مردادماه سال جاری دو میلیون و 375 هزار نفر برای ویزیت در سامانه سینا ثبت شده اند، عنوان کرد: همچنین یک میلیون و 672 هزار نفر نیز به سطح دو ارجاع شدند.
وی با تاکید براینکه زمینه برای ورود بخش خصوصی به نظام ارجاع در حال انجام است، ابراز کرد: 9 مطب تخصصی و 4 درمانگاه خصوصی وارد بحث نظام ارجاع شدند که علاوه براین مراکزی خصوصی هستند که در حاشیه شهرها بیماران را ویزیت می کنند که با اتصال نظام ارجاع می توانیم از مراقبت هایی که برای بیماران انجام می شود مطلع شویم.