شیوع آرتروز در زنان بیشتر از مردان استعضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد:  آرتروز یک بیماری وابسته به سن است و آرتروز مفصل ران براساس آمار ده درصد افراد بالای 60 سال را درگیر می کند.

دکتر علی پارسا در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه در آمریکا 28 میلیون نفر تحت درمان به دلیل ابتلا به آرتروز هستند، اظهار کرد: این بیماری بیشتر در افراد بالای 65 سال بروز می کند و در سنین دیگر نیز به دلیل شکستگی استخوان نزدیک مفصل رخ می دهد و جمعیت فعال جامعه را درگیر می کند.

وی با بیان اینکه شکستگی ها، بیماری روماتولوژی، مصرف برخی از داروهای ترکیبی و بدون نسخه پزشک، بعضی از بیماریهای سیستم ایمنی و افزایش سن دلایل بروز این بیماری هستند، عنوان کرد: برای درمان آرتروز به طور کلی و آرتروز مفصل ران و زانو ، کاهش وزن می تواند هم سیر بیماری را کندتر کند و درمان جراحی را به عقب بیاندازد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه نحوه ورزش کردن افراد مبتلا به آرتروز نیز به سمت شنا یا دوچرخه سواری برود، گفت: درمان دارویی در راس درمان های بیماری آرتروز قرار داد که به عنوان نمونه داروی ناپروکسن به عنوان داروی مسکن می تواند به این بیماران کمک کند.

دکتر پارسا با بیان اینکه در مراحل ابتدایی شروع ارتروز مفصل ران، فرد بعد از یک نشستن طولانی مدت موقع برخاستن احساس ناراحتی می کند، ادامه داد: بیمارانی که در سنین بالا مبتلا شده اند اکثرا بیمارانی هستند که درد ناحیه انتهایی ستون فقرات را نیز دارند بنابراین برای بررسی شرایط بیمار باید اقدامات تشخیصی به خوبی انجام شود.

فوق تخصص جراحی مفصل ران با اشاره به اینکه مراقبت های بعد از عمل می تواند دوران نقاهت را کاهش دهد، بیان کرد: اگر مراقبت های بعد از عمل جراحی به خوبی انجام شود طول عمر پروتز نیز افزایش می یابد.

وی با بیان اینکه شایعترین علامت ساییدگی (آرتروز) مفصل ران ، درد در اطراف مفصل ران است، عنوان کرد: معمولا درد به آرامی آغاز و در طول زمان بدتر می شود، هرچند ممکن است شروع ناگهانی نیز داشته باشد. درد و خشکی مفصل ممکن است صبح یا بعد از نشستن یا استراحت به مدت زمان طولانی بدتر شود.

دکتر پارسا با اشاره به اینکه با گذشت زمان، به تناوب بروز علائم دردناک بیشتر می شود، گفت: درد در کشاله ران یا ران که به باسن یا زانو انتشار می یابد،  درد که با فعالیت شدید آغاز می شود،  خشکی در مفصل ران که باعث می شود راه رفتن یا خم شدن دشوار باشد از دیگر علائم این بیماری است.

دکتر پارسا با اشاره به اینکه کاهش دامنه حرکتی در مفصل ران که بر توانایی پیاده روی تاثیر می گذارد و ممکن است باعث ایجاد لنگش شود نیز از دیگر علائم این بیماری است، عنوان کرد:  افزایش درد مفاصل در آب و هوای بارانی و مرطوب، حس خش خش در مفصل با حرکت،  ایجاد درد با اعمال فشار بر روی  مفصل ران نیز از جمله علائم این بیماری است.

وی با بیان اینکه برای این بیماران درمان هایی در حوزه تغییر سبک زندگی ، درمان دارویی و اعمال جراحی پیشنهاد می شود، بیان کرد: در حوزه تغییر سبک زندگی، به حداقل رساندن فعالیت هایی که درد را تشدید می کنند، از قبیل بالا رفتن از پله ها؛  تغییر فعالیت های پر فشار مانند دویدن یا تنیس به فعالیت های کم فشار (مانند شنا یا دوچرخه سواری)  که فشار کمتری  را وارد می کند و  کاهش وزن می تواند استرس بر روی مفصل ران را کاهش دهد و موجب کاهش درد و افزایش عملکرد شود؛ علاوه براین  فیزیوتراپی باعث تقویت عضلات در ران می شود.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image