دانشیار تغذیه بالینی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: مهم ترین عامل مرگ و میر انسان در جوامع پیشرفته و در حال توسعه بیماریهای قلبی و عروقی است بنابراین داشتن قلب سالم به عنوان یکی از راهکارهای بسیار مهم در پیشگیری از مرگ زودرس و همچنین افزایش طول عمر می باشد.
دکتر عبدالرضا نوروزی در گفتگو با وب دا خاطر نشان کرد: یک برنامه پژوهش کهورت که در رابطه با طول عمر در کشور آمریکا انجام شده بود بصورت خیلی دقیق بر روی اثرات برنامه های مختلف زندگی بر روی سلامت قلب و عروق مطالعه شد و یافته های این مطالعه نشان داد که جهت افزایش طول عمر و پیشگیری از مرگ زودرس بخاطر بیماریهای قلبی و عروقی مداخلات در جهت بهبود سبک زندگی باید از سن 20 سالگی آغاز شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص عوامل موثر در داشتن قلب سالم اظهار داشت: حفظ وزن در محدوده طبیعی، حتی افزایش وزن و داشتن اضافه وزن در حد 3 تا 5 کیلو می تواند احتمال خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را به میزان حداقل 23 درصد افزایش دهد.
وی در ادامه تصریح کرد: رژیم غذایی باید ترکیب درستی از مواد پروتئین چربی و نشاسته ای باشد رژیم های غذایی که حاوی مقادیر پروتئین کم هستند، می تواند در میان مدت احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را افزایش دهد.
دکتر نوروزی به محدودیت در مصرف نمک اشاره و بیان کرد: حداکثر 5 گرم در روز توصیه می شود به عنوان نمونه مصرف مشهدی ها از نمک فقط از نان معادل 6 گرم در روز است که باید از مصرف غذاهای پرنمک مثل دوغ پرنمک، نان های پرنمک، غذاهای کنسرو ی و غذاهای پروسه شده پرهیز شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه به فعالیت بدنی کافی اشاره و تصریح کرد: اهمیت داشتن فعالیت بدنی از سن 16 سالگی مشخص شده است بنابراین در برنامه های روزانه خود و فرزندان داشتن حداقلی150 دقیقه فعالیت بدنی متوسط و شدید در هفته ضرورت دارد و این حداقل کاری است که برای سلامت قلب خود هر شخصی مسئولیتش را بر عهده دارد.
دانشیار تغذیه بالینی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین اذعان کرد: مصرف روزانه حدود 300 گرم میوه و نزدیک به450 گرم سبزیجات بصورت سالاد در پخت و پز استفاده شود.
دکتر نوروزی با اشاره به مصرف متعادل چربی در رژیم غذایی خاطرنشان کرد: بطوریکه مصرف میزان چربی در یک فرد با وزن 70 کیلو کمتر از 10 درصد کل دریافت انرژی یا بیش از 30 درصد کل دریافت انرژی شود.