رسیدگی فوری در موارد ایست قلبی مهم ترین عامل در نجات جان بیمار استرییس مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی قائم(عج) از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه بیماریهای قلبی عروقی یکی از شایع ترین بیماریهایی است که 40 درصد علت مرگ ومیر افراد به دلیل ابتلا به این بیماری است، ابراز کرد: که از این میان 17 تا 19 درصد افراد به دلیل سکته قلبی از دنیا می روند و متاسفانه تنها نیم ساعت بعد از سکته قلبی فرصت باقی است تا خدمات درمانی برای بیمار انجام شود.

دکتر مصطفی داستانی در گفتگو با وب دا  با بیان اینکه شانس دسترسی به پزشک در بیماران سکته قلبی اندک است، خاطر نشان کرد: بیماریهای قلبی ناشی از تنگی عروق کرونر نیز از بیماریهای شایع قلب است و در کسانی که چند فاکتور خطر داشته باشند شانس بیماریهای قلب و عروقی بیشتر می شود.

فوق تخصص قلب با اشاره به اینکه فشار خون بالا، قند و چربی خون بالا، مصرف دخانیات، سابقه بیماری قلبی و کم تحرکی از جمله فاکتور های خطر برای بیماران قلبی محسوب می شود، تاکید کرد: در آقایان 55 سال و در خانم ها 65 سال به بعد احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی بیشتر می شود.

وی با بیان اینکه استرس های غیر معمول نیز یکی از عوامل ایجاد کننده بیماریهای قلبی و عروقی است، ادامه داد: کد 247 و724 برای کمک به بیماران سکته قلبی ومغزی است که در کوتاه ترین زمان ممکن رگ های قلب و مغز باز می شود تا فرد بتواند به حیات خود ادامه دهد.

دکتر داستانی با اشاره به اینکه  کد 724 تنها در بیمارستان قائم(عج) برای کمک به بیماران سکته مغزی اجرایی شده است، عنوان کرد: با اعلام این کد در کمتر از 20 دقیقه یک فرایند دانشگاهی با حضور اساتید مطرح انجام می شود و بیمار از مرگ نجات می یابد.

وی با تاکید براینکه سرعت پیش روی این بیماری بیش از آن چه که پیش بینی می شده است رشد دارد، بیان کرد: تصور می شد تا سال 2030 بیماریهای قلبی وعروقی دلیل اول مرگ و میر باشد اما در حال حاضر شیوع این بیماری به حدی رسیده است که جزو یکی از مهم ترین دلایل مرگ ومیر در بیماریهای غیرواگیردار محسوب می شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مردم متاسفانه از رژیم اصیل ایرانی که بیشتر تاکید بر مصرف غذاهای آب پز بوده دور شدند، تصریح کرد: استفاده از اسیدهای چرب ترانس بالا، استرس، کم تحرکی و مصرف غذاهای چرب و بیماری افسردگی باعث ابتلا به این بیماری می شود.

دکتر داستانی با اشاره به اینکه در تمام دنیا بیماری قلبی عروقی بیشترین میزان مرگ ومیز و ناتوانی را به همراه دارد، گفت: متاسفانه آمار سکته قلبی در سنین پایین رو به افزایش است و فرد در سنینی که بازدهی باید داشته باشد دچار ناتوانی می شود.

وی با بیان اینکه متاسفانه در دهه سوم زندگی، بیماران جوانی با سکته قلبی به مراکز درمانی مراجعه می کنند که اگر درمان مناسب برای آنها صورت نگیرد نمی توانند فرد فعالی در جامعه باشند، عنوان کرد: در همه دنیا برنامه قابل توجهی برای کنترل عوامل خطر بیماریهای قلبی در نظر گرفته شده است و در کشور ما نیز با حمایت وزارت بهداشت روش های کنترل عوامل خطر به مردم آموزش داده می شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مصرف داروهای آسپرین و ضد چربی خون برای پیشگیری ازسکته های بعدی ضروری است و بیمار نباید خود سرانه داروی خود را قطع یا کم و زیاد کندچون احتمال سکته بعدی فراهم می شود.

دکتر داستانی با بیان اینکه امیدواریم که مردم با زندگی سالم ورفتار اجتماعی سالم، زندگی خوبی را برای خود رقم بزنند، عنوان کرد: روزی 30 دقیقه پیاده روی ، دوری از دخانیات و کنترل قندو چربی خون باعث می شود که فرد از زندگی سالمی برخوردار شود.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image