رییس گروه بیماریهای غیر واگیردار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اجرای برنامه خطرسنجی بیماریهای قلبی و عروقی در مناطق زیر پوشش دانشگاه اظهار کرد: تا کنون 500 هزار نفر از افراد بالای 30 سال زیر پوشش این برنامه قرار گرفتند.
دکتر اقبالی در گفتگو با وب دا با بیان اینکه در این برنامه سن، جنس، میزان فشارخون سیستولیک، وضعیت مصرف دخانیات، مصرف الکل، وضعیت ابتلا به بیماری دیابت و میزان کلسترول تام خون مورد بررسی قرار می گیرد خاطر نشان کرد: انجام خطر سنجی حوادث قلبی عروقی کارکنان بهداشتی را قادر می سازد تا افرادی را که در معرض بالاترین خطر بروز حملات قلبی، سکته های مغزی، قطع اعضاء و نارسائی کلیه هستند، مورد مراقبت قرار دهند.
وی تصریح کرد: ارزیابی و مدیریت خطر ۱۰ ساله سکته های قلبی و مغزی که با هدف پیشگیری از ابتلا به سکته های قلبی و مغزی طراحی شده است از طریق مراقبت ادغام یافته دیابت و فشارخون بالا، اختلال چربی های خون و چاقی و خطرسنجی در اولین سطح ارائه خدمت (بهورز/ مراقب سلامت ) انجام می شود.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: ابتلا به دیابت و فشارخون بالا، دور کمر مساوی یا بیشتر از ۹۰ سانتی متر، سن بیش از ۴۰ سال مصرف دخانیات یا الکل، سابقه بیماری دیابت یا کلیوی در افراد درجه یک خانواده یا سابقه حوادث قلبی عروقی زودرس در خانواده از عوامل خطر به شمار می رود.
رییس گروه بیماریهای غیر واگیردار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: همچنین در راستای پیشگیری از بیماریهای غیر واگیردار و به خصوص بیماریهای قلبی وعروقی برای 65 هزار بیمار فشار خون بالای جدید که در کمپین فشار خون بالا شناسایی شدند ، پرونده الکترونیک سلامت تشکیل شد.
دکتر اقبالی با اشاره به اینکه 65 هزار بیمار فشار خون بالای جدید شناسایی شدند، عنوان کرد: از این تعداد 32 هزار بیمار جدید برای مرکز بهداشت شناخته شد و مابقی نیز بیمار فشار خون بالا بودند که پیگیری مراحل درمان خود را انجام نداده بودند.
وی با بیان اینکه با پایان یافتن کمپین فشار خون مشخصات بیماران به همه مراکز بهداشت اعلام شد تا مراقبین سلامت با این افراد برای پیگیری های بعدی در ارتباط باشند، ابراز کرد: همچنین افرادی که سابقه سکته مغزی و قلبی نیز داشتند در این کمپین شناسایی شدند.
رییس گروه بیماریهای غیر واگیردار مرکز بهداشت استان با اشاره به اینکه پرونده الکتروینک سلامت در مراکز تحت مراقبت برای بیماران انجام شده است، بیان کرد: در مراکز بهداشتی سعی می شود تا ریز فاکتورهای خطر مانند فشار بالا، چربی و قند خون کنترل شود تا فرد دچار بیماریهای قلب و عروقی نشود.
دکتر اقبالی با عنوان کرد: " قهرمان سلامت قلب خود باشید" شعار روز جهانی قلب از سوی سازمان جهانی بهداشت است از همین رو برای بیماران فشار خون بالا و مرحله پیش فشار خون بالا نکاتی را در خصوص سبک زندگی سالم ارائه شده است.