عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد درمانهای گیاهی خودسرانه برای رفع چربی کبد را مفید ندانست و گفت: عموم مردم، از عوارض جانبی مصرف درازمدت گیاهان بخصوص گیاهان دارویی اطلاع ندارند و ممکن است با مصرف این داروها، مشکلات دیگری برایشان ایجاد شود از جمله اینکه برخی نارساییهای کبدی، دلیلش مصرف داروهای گیاهی است.
دکتر محسن علی اکبریان در گفتگو با وبدا با بیان اینکه کبد چرب با تغییرات رژیم غذایی و ترویج زندگی پشتمیز نشینی و کمتحرک، در حال تبدیل شدن به یک معضل زندگی امروز شهروندان است.افزود: عمدهترین دلایل چرب شدن کبد، بالا رفتن سن، تغییر رژیم غذایی سالم به فستفودها و غذاهای پرچرب و شیرین، و کاهش تحرک و ورزش است.
وی مصرف نوشابههای گازدار، دخانیات و الکل را از دیگر دلایل کبد چرب برشمرد و در خصوص چرب شدن کبد گفت: چرب شدن کبد به معنای جمع شدن قطرات چربی در سلولهاست که در نهایت باعث میشود سلول قادر به کار طبیعی خود نباشد و کبد دچار نارسایی شود.
فوق تخصص جراحی کبد دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه کبد محل ذخیرهی چربی است گفت: اگر در هنگام شب، غذاهای چرب و پرکالری مصرف شود این چربی در کبد ذخیره شده و به مصرف بدن نمیرسد و باعث چربی کبد و در نهایت نارسایی کبد میشود.
وی تصریح کرد: اساسا کبد چرب، هیچ دارویی ندارد و تنها باید با ورزش، حذف یا کاهش غذاهای پرچرب و پرکالری از رژیم غذایی، حذف فستفودها و نوشابههای گازدار و مصرف سبزی و میوهی تازه، چربی کبد را کاهش داد.
این فوق تخصصی جراحی کبد گفت: اگر سالم زندگی کنیم هیچ نیازی به مکملها یا داروهای گیاهی و امثالهم نیست و بدن و کبد، خودشان مشکلات را به تعادل میرسانند.
وی تأکید کرد: مشکل از جایی آغاز میشود که زندگی سالم، پرتحرک و تغذیهی صحیح را کنار میگذاریم و به سمت و سوی زندگی کمتحرک، تغذیهی نامناسب و اضطراب و استرس میرویم.