مدیر کل طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت و مشاور وزیر، در سفری یک روزه به مشهد، دو سلامتکدهی بخش غیر دولتی را افتتاح و از دو سلامتکدهی در حال راهاندازی بازدید کرد.
دکتر محمدرضا شمس اردکانی صبح امروز پنجشنبه 16 آبان پس از زیارت مرقد مطهر حضرت رضا(ع)، سلامتکدهی امین در بلوار امت از مناطق کمبرخوردار مشهد را افتتاح کرد.
برای احداث و راهاندازی این سلامتکده که 200 متر زیربنا دارد و امروز فاز اول آن بهرهبرداری شد 200 میلیون تومان توسط بخش خصوصی هزینه شده است.
همچنین سلامتکدههای آل یاسین که در حال راهاندازی میباشد و سلامتکدهی برگ سبز مورد بازدید مدیر کل طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت قرار گرفتند.
شمس اردکانی در بازدید از سلامتکدهی برگ سبز که 450 متر مربع زیربنا دارد و مدتی از آغاز به کار آن میگذرد گفت: این مرکز که مدیریت خوبی دارد و فضای بسیار زیبا و منظمی برای خدمت در نظر گرفته بهتر است که نمادها و الگوهای معماری اسلامی را نیز در ساختمان مورد استفاده قرار دهد تا زیباتر شده و مردم نیز اقبال بیشتری به آنها داشته باشند.
وی همچنین گفت: در تأسیس سلامتکدههای آینده، باید تلاش کنیم نقش و نگار معماری ایرانی اسلامی و سازههای زیبای این نوع معماری را الگوی ساختمان قرار دهیم زیرا طب سنتی با این نوع معماری تجانس دارد و چون مردم ایران مسلمان هستند اقبال بیشتری نسبت به این مراکز نشان میدهند.
مشاور وزیر بهداشت سپس به سلامتکدهی حکمت رفت که با همت چند تن از دانشآموختگان طب ایرانی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد راهاندازی شده است.
شمس اردکانی ضمن افتتاح این سلامتکده، برای پایهگذاران آن آرزوی موفقیت کرد.
وی در این سلامتکده در گفتگوی کوتاهی با وبدا گفت: طب سنتی، خاستگاهی بسیار قدیمی دارد و تا 200 سال پیش، مبنای تفکر، فلسفه و عمل پزشکی بالینی در سراسر جهان بوده است.
مدیر کل طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت افزود: طب ایرانی، جایگاه ویژهای در این نوع پزشکی دارد که از نظر منابع، نوع طبابت و روشهای درمانی با همهی دنیا متفاوت بوده است.
وی تأکید کرد: هیچ کشوری در جهان، پیشینه و قوت و قدرت طب ایرانی را ندارد و این نوع پزشکی، هزاران سال مورد اقبال و پذیرش مردم بوده و سلامت جامعه را اداره میکرده است.
وی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد یک مشارکت عالمانه برای توسعهی فضاهای عملکردی طب ایرانی با بخش خصوصی داشته که در راستای اهداف و برنامههای دانشگاه بوده است.
مشاور وزیر بهداشت خاطر نشان کرد: این سلامتکدهها میتواند الگویی برای سایر نقاط و دانشگاههای کشور قرار گیرد که از ظرفیتهای بخش خصوصی برای مشارکت آنها در راه اندازی اینگونه مراکز استفاده کنند.
وی یادآور شد: هماکنون 50 سلامتکده در کشور در حال فعالیت هستند و تعداد قابل توجه دیگری نیز در حال راهاندازی و بهرهبرداری میباشند.
وی همچنین سلامتکدهها را مکان و مرجعی برای دریافت خدمات و استفاده از ظرفیتهای طب ایرانی عنوان کرد.
مشاور وزیر بهداشت پس از بازدید و افتتاح این سلامتکدهها به جمع پزشکان طب سنتی، دانشآموختگان دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، دانشجویان سطوح تکمیلی در این رشته و نیز جمعی از استادان و پیشکسوتان طب سنتی استان و کشور رفت.
شمس اردکانی، به گلایهها، مشکلات، دغدغهها و نکاتی که نمایندگان این گروهها در دیدار با وی مطرح کردند گوش کرد و سپس به سؤالات آنان پاسخ گفت.
در نشستی که در ساختمان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد همچنین از چهار تن از پیشکسوتان طب سنتی در این دانشگاه تجلیل به عمل آمد و تقدیرنامههایی به رسم یادبود به آنان اهدا گردید.