مشاور رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در امور اجتماعی اظهار کرد: در روند ارتقا سلامت مردم تمام سازمان ها وظایفی برعهده دارند از همین رو پیام گذاران سلامت فعالیت خود را در این حوزه به عنوان یک فعالیت اداری نگاه نکنند بلکه کار در این حوزه را صدقه جاریه بدانند.

به گزارش وب دا، دکتر خدایی، مشاور رئیس دانشگاه در امور اجتماعی در نشست با سازمان های مردم نهاد و دولتی حوزه سلامت با اشاره به اینکه بعضی از سازمان های مردم نهاد امکاناتی برای حمایت از خانواده های مستضعف بیمار دارند و علاوه بر کمک در پرداخت هزینه های درمانی به خانواده های بیماران بسته های حمایتی ارائه می کنند، گفت: آگاهی بخشی به مردم در خصوص بیماریها و کمک به انجام اقدامات پیشگیرانه باعث کاهش آمار بیماریها و هزینه های درمان می شود.

وی اظهار کرد: سالیانه مصرف سیگار 50 هزار نفر را به کام مرگ می کشاند ؛ بنابراین مصرف سیگار یک منکر محسوب می شود پس سازمان های دولتی و مردم نهاد ازحیث امر به معروف ونهی از منکر نیز باید در حوزه سلامت وارد شوند.

مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه خوشبختانه در حوزه سلامت 74 سازمان مردم نهاد فعال هستند، بیان کرد: به عنوان نمونه در حوزه بیماری سرطان 5 سازمان مردم نهاد ارایه خدمت می کنند که حتی هزینه ایاب و ذهاب، اسکان و تغذیه همراهان بیمار را نیز برعهده می گیرند.

دکتر خدایی با بیان اینکه حدود 10 تا 12 درصد مردم مبتلا به دیابت هستند، ادامه داد: به عنوان مثال بی توجهی به بیماری دیابت منجر به ناراحتی های کلیوی می شود؛ در حالی که با کنترل قند خون می تواند سالهای زیادی زندگی معمولی را تجربه کرد.

مشاور رئیس دانشگاه در امور اجتماعی با اشاره به اینکه مراکز بهداشت و سازمان های مردم نهاد در حوزه دیابت فعالیت می کنند، عنوان کرد: اگر با اقدامات پیشگیرانه سازمان های دولتی و مردم نهاد تنها 10 نفر از تعداد بیماران دیالیزی کاسته شود می توان این موضوع را موفقیت دانست.

تخفیف 30 میلیاردی دانشگاه به بیماران مستضعف

وی با بیان اینکه سال گذشته دانشگاه علوم پزشکی مشهد 30 میلیارد تومان به بیماران محروم تخفیف داده است، ابراز کرد: در تمام بیمارستانهای مشهد موسسه خیریه و حمایتی برای بیماران نیازمند فعالیت می کنند و هر بیمارستان یک موسسه خیریه دارد؛ که حتی برای کمبودهای بیمارستانی و بهبود حال بیماران نیز  ورود پیدا می کنند.

دکتر خدایی با اشاره به اینکه در ارتباط متقابل سازمان های مردم نهاد و دولتی باید به دغدغه های حوزه سلامت مردم پرداخته شود، گفت: پیام گذاران سلامت به فعالیت خود در این حوزه به عنوان صدقه جاریه توجه کنند.

دکتر میری، رییس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی خراسان رضوی، گفت: سمن ها برای پیشبرد اهداف وفعالیتهای خود در واقع بسیاری از وظایف سازمان های دولتی را از دوش آنها بر می دارند بنابراین ارتباط سازنده سازمانهای مردم نهاد و دولتی یک ضرورت انکار ناپذیر در حوزه سلامت افراد است.

حضور 74 سازمان مردم نهاد در حوزه سلامت

وی با بیان اینکه 74 سازمان مردم نهاد به صورت مستقیم در حوزه سلامت فعالیت می کنند، ادامه داد:انجمنهای اوتیسم، ام اس، دیابت ، سلیاک و سرطان از جمله سازمان های مردم نهادی هستند که در حوزه فعالیت خود موفق ظاهر شدند.

مسئولیت 80 درصدی سایر سازمان ها در سلامت مردم

دکتر یوسفی، مدیر بیمارستان امام رضا(ع)  با اشاره به اینکه 20 درصد از کل سهم سلامت مردم برعهده وزارت بهداشت است، بیان کرد: بنابراین تمام سازمان های دولتی و غیر دولتی در امر سلامت مردم به نحوی موثر هستند چرا که سلامتی معنی و مفهوم بزرگی دارد که در این میان هر نهادی مسئولیت اداره بخشی از این مفهوم را برعهده دارد.

وی ضمن اشاره به اینکه سلامت جسمی، روانی ، اجتماعی و معنوی ابعاد مختلف سلامت هستند، بیان کرد: بخشی از ریشه های سلامت ، اقتصادی و بخشی از اجتماعی است؛ بنابراین سازمان های متولی این دو موضوع نیز در سطح سلامت مردم باید نقش ایفا کنند.

دکتر یوسفی با بیان اینکه 40 درصد سطح سلامتی فرد را جامعه، 10 درصد محیط فیزیکی، 20 درصد وزارت بهداشت و مابقی بسته به زندگی فرد ارزیابی می شود، عنوان کرد: در کشورها وزارت بهداشت تولیت حوزه سلامت را برعهده دارد اما این موضوع بدان معنا نیست که سایر نهادها هیچ نقش یا وظیفه ای در سلامت مردم برعهده ندارند بلکه هر سازمان دولتی بخشی از حوزه سلامت را عهده دار است .

تهیه سند توسعه سلامت استان برای حل چالشها

وی با تاکید براینکه سند توسعه سلامت استان برای بررسی 12 چالش  سلامتی در استان تهیه شد که در آن هر نهادی موظف به انجام فعالیت خاصی است، بیان کرد: دیابت یکی از چالش های حوزه سلامت استان است بنابراین در بررسی این بیماری باید عوامل موثر در آن بررسی شود و این عوامل تا حد امکان کنترل شود.

مدیر بیمارستان امام رضا(ع) با اشاره به اینکه اقدامات حوزه سلامت سازمان های دولتی ارزیابی می شود وبراساس میزان فعالیت بازخورد لازم به آنها ارائه می شود، گفت: در شهر ما یکی از چالش ها موتور سوارها هستند که درصد بالایی از مرگ ومیر را به خود اختصاص می دهند ؛ برای رفع این چالش سازمان های مختلف از جمله راهنمایی و رانندگی و بیمه موظف هستند تابا اقدامات حمایتی و تنبیهی ، موتور سواران را مجبور به استفاده از کلاه ایمنی کنند.

دکتر یوسفی با بیان اینکه 80 درصد از سلامتی مردم برعهده سازمان های دولتی و یا مردم است، گفت: دانشگاه علوم پزشکی با اجرای برنامه تحول سلامت و پروژه پرونده الکترونیک سلامت باعث کاهش بیماری و بالا رفتن کیفیت زندگی افراد شده است .

وی خاطر نشان کرد: کارشناسان زبده ای در هر سازمان دولتی با ابلاغ رئیس دانشگاه مسئول حوزه سلامت هستند بنابراین نیاز است تا موضوع سلامت دغدغه همه مدیران و سازمانها شود .

سیمای سلامت استان ترسیم شود

دکتر یوسفی ابراز کرد: سیمای سلامت استان با حضور رابطین سلامت در ادارات دولتی توسط دانشگاه ترسیم می شود و هر سازمان به اندازه خود باید در این خصوص پاسخگو باشد.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image