در آستانه برگزاری چهارمین کنگره سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی، پویش" سلامت دهان و دندان برای همه"، با همکاری دندان پزشکان و دانشجویان این رشته در مناطق مختلف مشهد در حال اجراست.

دبیر اجرایی پویش «سلامت دهان و دندان برای همه» در گفتگو با وب دا با بیان اینکه چهارمین کنگره سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی 7 و 8 آذر ماه به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار می شود اظهار کرد: به همین منظور در هفته منتهی به برگزاری این کنگره پویش سلامت دهان و دندان در ۲۰ نقطه‌ی پر تردد سطح شهر مشهد در حال اجراست.

دکتر هدیه توتونی خاطر نشان کرد: در این پویش، دانشجویان دانشکده دندانپزشکی مشهد، دستیاران تخصصی دندانپزشکی اجتماعی و دندانپزشکان شاغل در مراکز بهداشتی در این ۲۰ محل حضور دارند و ضمن آموزش چهره به چهره‌ی سلامت دهان، به سؤالات مردم در مورد حفظ سلامت دهان و دندان پاسخ می‌دهند.

استادیار دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: در این پویش سه موضوع پوسیدگی توسط مصرف مکرر مواد قندی، آخرین یافته‌ها درباره‌ی زمان و الزام مسواک در طول شبانه‌روز و نیز نقش دخانیات در پوسیدگی و بیماری‌های دهان و لثه، محور اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی خواهد بود.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه متولی سلامت دهان مردم، تنها وزارت بهداشت نیست بلکه همه‌ی دستگاه‌های دولتی در تامین سلامت دهان مردم مسؤولیت دارند تصریح کرد: کنگره‌ی سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی، فرصتی است تا مردم بیش از گذشته در مورد حفظ سلامت دهان خود آگاهی یابند و راهکارهای علمی مربوط به بهداشت دهان و دندان را به زبانی ساده از دندانپزشکان بیاموزند.

دکتر توتونی کودکان را بزرگ‌ترین قربانیان وضعیت نابسامان سلامت دهان و دندان به خاطر شرایط فرهنگی اجتماعی حاکم بر جامعه توصیف کرد و گفت: کودکان، در وضعیتی که برایشان از نظر مصرف مواد قندی و خوراکی‌های ناسالم یا مسواک نزدن و عدم مراقبت از دندان‌هایشان پیش می‌آید، نقش و اراده‌ای ندارند و در واقع، شرایط کلی جامعه و سبک زندگی اجتماعی از سوی خانواده و سایر نهادهای مختلف اجتماعی برای آنها ایجاد می‌شود.

این دندانپزشک اجتماعی با تصریح اینکه ذائقه‌ی مردم ایران شیرین است گفت: بر اساس آمار وزارت بازرگانی، در فاصله‌ی سال‌های ۱۳۳۰ تا ۱۳۹۵ به طور متوسط، سرانه‌ی مصرف شکر هر ایرانی، سی کیلو در سال بوده است که سه برابر استانداردهای جهانی است.

وی همچنین اظهار داشت: این فقط در مورد شکر است و اگر خوراکی‌های شیرین و فراورده های قندی دیگر را نیز در نظر بگیریم این میزان تا ۳۵ کیلو هم افزایش می‌یابد.

وی تصریح کرد: این وضعیت نتیجه‌ی یک وضعیت اجتماعی فرهنگی کلی است که افرادبه تنهایی تصمیم‌گیرنده‌ی آن نیستند بلکه تغییر این شرایط، نیاز به خرد جمعی و فرهنگ‌سازی دارد که باید در درازمدت توسط همه‌ی نهادهای مسئول و مردم انجام شود.

چهارمین کنگره‌ی بین‌المللی دو سالانه‌ی سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی، هفتم و هشتم آذرماه، در مشهد برگزار می‌شود.در این کنگره، سیاستگذاری در راستای ارتقای سلامت دهان و دندان برای همه، مهم‌ترین رویکردهای پیشگیرانه در دندانپزشکی بالینی از زاویه تخصص‌های مختلف دندانپزشکی، یافته‌های جامعه‌شناختی و روانشناختی در القاء رفتارهای پیشگیرانه، ارزیابی خطر پوسیدگی در مطب دندانپزشکی، عوامل اجتماعی و اقتصادی موثر بر سلامت دهان مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image