فوق تخصص جراحی عروق بیان کرد: نارسایی مزمن وریدی باید تحت درمان قرار گیرد در غیر این صورت زمینه ساز بیماریهای صعب العلاج و حتی قطع عضو می شود.
به گزارش وب دا، دکتر مدقق با اشاره به اینکه قطع عضو صدمات زیادی را به فرد، خانواده و اجتماع وارد می کند چراکه یک شخص فعال پس از قطع عضو به فردی کمک گیرنده تبدیل می شود، ابراز کرد: علت قطع عضو غیر از سوانح وحوادث به دلیل مشکلات عروقی و از بین رفتن عروق پا پیش می اید.
وی با بیان اینکه عموم افراد باید نسبت به سلامت خود حساس باشند و در صورت مشاهده علائم غیر عادی به پزشک معالج مراجعه کنند، گفت: گاهی از اوقات درد شدید ناگهانی و یا سرد شدن عضوی از بدن نشان دهنده اختلالا ت عروقی است که باید توسط پزشک معالج بررسی شود.
دکتر مدقق با اشاره به اینکه افراد باید از مراکز ارائه دهنده خدمات درمانی در حوزه عروق آگاه باشند تا در صورت وجود مشکل به این مراکز مراجعه کنند، بیان کرد: بیمارستان دکتر علوی مشهد یکی از مراکز درمانی دولتی است که به سایر استانها نیز در حوزه عروق ارائه خدمت می کند و مشکلات عروقی بیماران را با تعرفه دولتی و هزینه اندک درمان می کند و این مرکز تنها مرکز درمانی فوق تخصصی در شرق کشور محسوب می شود.
رئیس بیمارستان علوی با بیان اینکه بیماری عروق محیطی بر شریان های محیطی تاثیر می گذارد، اظهار کرد: این بیماری باعث ضخیم شدن و سفت شدن عروق و همچنین محدود کردن عبور خون می شود؛ بیماری عروق محیطی می تواند بر بزرگترین تا کوچکترین شریان محیطی تاثیر گذارد و نوروپاتی دیابت می تواند به شدت بیماری عروق محیطی را تشدید کند در نتیجه گردش خون را محدود و باعث کمبود اکسیژن شود.
وی ادامه داد : بیماریهای عروق محیطی به بیماریهایی گفته میشود که عروق خونیِ خارج از قلب و مغز را درگیر میکنند. اغب این بیماری در عروقی که خون را به پاها، دستها، معده یا کلیهها میبرند، رخ میدهند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه ترک سیگار ، کنترل دیابت ، داشتن فعالیت فیزیکی به شکل برنامههای منظم ورزشی ، داشتن رژیم غذایی کم کلسترول و با چربیهای اشباع کم، درمان چربی خون بالا ، کاهش وزن در افراد چاق و یا دارای اضافه وزن ، کنترل یا درمان فشارخون بالا، می تواند باعث بالا رفتن کیفیت زندگی این افراد شود، اظهار کرد: بیماران عروقی که احساس سردی و اختلال در حرکت در اندام فوقانی یا تحتانی خود دارند بلافاصله باید به پزشک معالج مراجعه کنند زیرا به مرور عروق کارایی خود را از دست می دهند ، پوست سیاه می شود و تاول می زند که این موارد نشانه هایی برای قطعی پا هستند.
وی با اشاره به اینکه در حوزه بیماری واریس دو نوع واریس عنکبوتی و طنابی ممکن است عروق بیمار را درگیر کند، گفت: وریدهای اصلی به شکل طناب و برجسته و سایر عروق به شکل عنکبوتی هستند که این بیماری با استفاده از مصرف هورمون ها مثل قرص های ضدبارداری و ایستادن طولانی مدت تشدید می شود بنابراین بیمار باید تلاش کنند ضمن اینکه در صورت عدم نیاز مصرف داروهای هورمونی را کاهش دهند با تحرک، چرب کردن پا و نگه داشتن پاها به سمت بالا و استفاده از جوراب واریس در صورت تشخیص پزشک شرایط را بهبود بخشند البته در مواردی این واریس های عنکبوتی نشانه وجود توده در لایه های زیرین است که باید بررسی و تحت درمان قرار گیرند.