عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران ابراز کرد :معتادان در حال ترک دچار اختلال خواب می شوند و این اختلال زمینه عود بعدی را فراهم میکند.
دکتر ستاره در حاشیه کنگره ملی خواب در گفتگو با وب دا، با اشاره به اینکه وابستگی به مواد مخدر معضل جهانی است، عنوان کرد :در کشور ما هزینه زیادی به این موضوع اختصاص داده شده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر تلاش برای جایگزینی مواد مخدر انجام میشود و در کنترل به روش های جایگزین کردن روی آوردیم، ابراز کرد :عمده تلاش برای کنترل مواد محکوم به شکست است.
عضو دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به اینکه عود های زیادی در پی اختلال خواب پیش می آید، بیان کرد :برگشت معتادان به مواد مخدر ناشی از اختلال در خواب است، که مخدر موجود خواب راحت را به آنها بر می گرداند اما اثرات منفی در پی مصرف مواد بیشتر است.
وی تصریح کرد :مواد مخدری مانند شیشه خواب کم، تمرکز بالا را در پی دارد و عموما افرادی که نقص در توجه دارند به این سمت می روندتا با تمرکز بالا به کار خود ادامه دهند.
دکتر ستاره با اشاره به اینکه درکنار مصرف مواد، رفتارهای اعتیادی وجود دارد، گفت :چک کردن گوشی همراه،یکی از رفتارهای اعتیادی است که به طور قطع در سلامت افراد عادی جامعه تاثیر دارد.
عضو هیات علمی دانشگاه مازندران با بیان اینکه تلفن همراه با منبع نور و با محتوای هیجانی خواب فرد را مختل میکند، اظهار کرد :رعایت بهداشت خواب به افراد در حال ترک اعتیاد وافراد دارای رفتارهای اعتیادی کمک میکند تا خواب راحتی را تجربه کنند.
دکتر ستاره عنوان کرد :داشتن الگوی خواب منظم باعث می شود تا ساعت مغز اصلاح شود و وابستگی به دارو های خواب آور کمتر شود.
وی بیان کرد :وابستگی به دارو های خواب آور و ترکیبات الکلی زمینه آپنه خواب را ایجاد میکند و این افراد احتمال مرگ ناگهانی را بیشتر از سایرین دارند.
دکتر ستاره اظهار کرد :مرگ ناگهانی حین خواب به خصوص ابتدای صبحگاه برای این افراد شیوع بالاتری دارد.