به گزارش وب دا دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، دکتر ابراهیم عبدالهیان در حاشیه نشست خبری چهارمین کنگره بین المللی روانپزشکی کودک و نوجوان با اشاره به اینکه بیشترین مراجعات به کلینیک روانپزشکی کودکان ناشی از ابتلاء به بیش فعالی است اظهار داشت : عدم تمرکز بر روی مسائل درسی و نوشتن تکالیف ، سخت بودن گوش کردن به مدت طولانی و نشستن سرکلاس برای وی ، تنوع طلب و پرجنب و جوشی از علائم بیش فعالی به شمار می رود .
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه کودکان بیش فعال با اينكه هوش خوبي دارند، ممكن است پيشرفت درسي خوبي نداشته باشند افزود: كودكان پيش فعال نميتوانند روي يك هدف خاص متمركز شوند، بدون اين كه به آينده رفتارشان فكر كنند دست به عمل ميزنند و بسيار پر تحركتر از بچههاي معمولياند، خيلي زود از كاري خسته ميشوند و در نوشتن و رنگ كردن نقاشيها مشكل دارند، اغلب اشتباهات زيادي ميكنند كه ناشي از بيتوجهي و كم دقتي آنهاست.
فوق تخصص روان پزشكي كودكان ونوجوانان میزان ابتلاء پسران را به این بیماری 3 تا 4 برابر دختران اعلام کرد و خاطر نشان کرد : در اين بيماري شيوه درمان مبتني بر درمان دارويي براي افزايش توجه و تمركز كودكان در كنار استفاده از روشهاي روان شناختي و آموزش والدين است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر اهميت نحوه برخورد و رفتار والدين با اين كودكان تاكيد كرد و گفت:با توجه والدین و مراجعه به هنگام به کلینیک های روانپزشکی می توان از آسیبها و مشکلات اجتماعی از جمله سوء مصرف مواد غیر قانونی ، پرخاشگری و لجبازی در دوران بزرگسالی کودک پیشگیری کرد .
وی افزود: اساس كار داروها افزايش انتقال دهنده عصبي به نام دوپامين است كه در بخشهاي قدامي مغز موجب افزايش تمركز و حواس ميشود.
عضو مرکز تحقیقات علوم رفتاری و روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزاری دوره های آموزشی و مشاوره ای ویژه والدین و کودک مبتلا را از دیگر روشهای درمانی در این کودکان برشمرد و اظهار داشت : برای والدین کودکان مراجعه کننده به بیمارستان ابن سینا 8 دوره آموزشی دو ساعته در قالب روشهای برخورد با کودک پیش فعال برگزار می شود.
بر اساس آمارهای جهانی میزان ابتلاء به پیش فعالی در کودکان 5 تا 16 درصد است .