استادیار گروه انکوولوژی و هماتولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: سرطان کولورکتال که به طور عامل به سرطان روده و یا راست روده مشهور است سومین سرطان شایع در میان مردان و چهارمین در میان زنان است.

دکتر مصطفی کمندی در حاشیه سمینار علمی تازه های سرطان کولورکتال در گفتگو با وب دا با بیان اینکه ده درصد موارد ابتلا به سرطان در جهان به سرطان های کولورکتال مرتبط است خاطر نشان کرد: عوامل ژنتیکی و زمینه های فامیلی، افزایش سن، چاقی، رژیم های غذایی پرچرب، مصرف زیاد گوشت قرمز، استعمال دخانیات، الکل و ابتلا به بیماری هایی همچون دیابت زمینه ساز این بیماری محسوب می شود.

دبیر سمینار تازه های سرطان کولورکتال تصریح کرد: استفاده از رژیم مدیترانه ای که سرشار از میوه ها و سبزی هاست و مصرف آنتی اکسیدان ها و برخی از داروها همچون آسپرین می تواند در پیشگیری از این توع سرطان موثر باشد.

دکتر کمندی با تاکید بر اینکه سرطان های کولورکتال قابل پیشگیری و  کنترل است اظهار کرد: طول عمر بیماران مبتلا به این نوع سرطان به زمان شناسایی این بیماری مرتبط است و هر چه زودتر این بیماری شناسایی شود شانس درمان آن نیز افزایش می یابد.

عضو هیات علمی دانشگاه  علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا، با افزایش سن، غربالگری سرطان کولورکتال اجباری است اظهار کرد: این بیماری در مراحل اولیه بدون علامت است و دفع خون همراه مدفوع، درد های شکمی، علائم انسدادی، از جمله علائم این بیماری به شمار می رود.

وی با  تاکید بر اینکه توصیه می شود افرادی که سن بالای 45 سال دارند نسبت به غربالگری سرطان کولورکتال اقدام کنند اظهار کرد: این موضوع هنوز در کشور نهادینه نشده است و به همین دلیل بیشتر مواردی که شناسایی می شوند در مراحل پیشرفته سرطان قرار دارند.

وی در خصوص برگزاری تازه های سرطان کولورکتال اظهار کرد: این سمینار در واقع با رویکرد  و محوریت غربالگری ، علائم بالینی و ریزفاکتورها برگزار شد و تاکید شد که این بیماری در صورت شناسایی در مراحل اولیه قابل درمان است.

سمینار تازه های سرطان کولورکتال به مدت یک روز و با حضور گروه های هدف فوق تخصصی کبد و گوارش، رادیوتراپی و انکولوژی، هماتولوژی، جراحی عمومی و متخصصان داخلی و پزشکان عمومی در مشهد برگزار شد.

اپیدمیولوژی و اسکرینینک کانسرهای کولورکتال، رویکرد به پولویپ های کولورکتال، تازه های پاتولوژی مولکولی در کانسر های کولورکتال، جایگاه رادیولوژی مداخله ای در کانسرهای کولورکتال متاستاتیک و جایگاه متاستاتکتومی در کانسرهای کولورکتال متاستاتیک، کانسر رکتوم از جمله محورهای این سمینار بود.

 

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image