002078.jpg - 1.80 Kbبه گزارش وب دا ،‌ کارشناس فیزیوتراپی گروه ارتوپدی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت :‌آرتروز گردن یک فرآیند طبیعی پیری مفصل میباشد که معمولا در افراد بالای 50 سال دیده می شود.که در بسیاری از افراد، یک فرایند بدون درد است.

مجید شهبازی با اشاره به اینکه  بیمار ممکن است برای سالهای زیادی تنگی جانبی سوراخ بین مهره ای، بدون علامت داشته باشد و سپس به طور ناگهانی شروع به بروز علائم بالینی و نورولوژیک نماید خاطر نشان کرد :‌علائم این بیماری ممکن است بعد از وضعیت های طولانی خم بودن گردن به جلو و یا عقب بروز کند. و همچنین در افرادی که شغل آنها بلند کردن اجسام سنگین، و احتمالاً رانندگی و کار با تجهیزات ارتعاشی می باشد، بیشتر همراه است.

وی با اشاره به اینکه آرتروز گردن در افراد سیگاری نیز شیوع بیشتری دارد تصریح کرد :آرتروز گردن می تواند بصورت تنگی کانال نخاعی (تنگی مرکزی) یا بصورت تنگی سوراخهای بین مهره ای (تنگی جانبی) که هر کدام علائم بالینی و پاراکیلینکی خاص خود را بروز می نماید مشاهده شوند.

کارشناس فیزیوتراپی گروه ارتوپدی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: درمان های محافظه کارانه، شامل دارو درمانی (داروهای مختلف از جمله داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) که توسط پزشک تجویز می گردد، درمانهای فیزیوتراپی و در شرایط خاصی بیمار ممکن است به جراحی نیاز داشته باشد، از جمله راهکارهای درمانی بیماری آرتروز گردن به شمار می رود .

وی با اشاره به اینکه درمانهای فیزیوتراپی شامل جنبه های مختلف می باشد اظهار داشت :تمرینات دامنه حرکتی جهت اصلاح مشکلات حرکتی مدالیته های مختلف از جمله گرما ویا سرما، تحریکات الکتریکی، آب درمانی(هیدروتراپی) امواج صوتی، لیزر، امواج مغناطیسی و....  و همچنین تجویز بالشهای گردنی مناسب از جمله روشهای درمانی به صورت فیزیوتراپی می باشد .

شهبازی با اشاره به اینکه در خصوص درد های ریشه عصبی کشش های وضعیتی نیز بسیار مفید می تواند باشد.گفت :‌همچنین  درمان های متحرک سازی مفاصل(mobilization) برای کاهش فشارهای مکانیکی روی مفاصل کم تحرک مهره های پایینی گردن و بهبود قوز پشتی می توانند مفید باشند.

کارشناس فیزیوتراپی گروه ارتوپدی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود :‌تمرینات ثباتی جهت بهبود ثبات در مهرهای میانی گردن قابل استفاده اند. با توجه به اینکه دراین بیماران اغلب راستای سر آنها جلوتر از خط شاقولی قرار میگیرد کوتاهی عضلات پس سری و ضعف عضلات عمقی گردن شیوع فراوانی دارد که درمانهای میو فاسیال ریلیز برای عضلات کوتاه استفاده می گردد.

وی گفت:‌در خصوص آموزش بیماران عنوان می شود که آنها از قرار دادن سر خود بخصوص برای زمانهای طولانی در وضعیت خم بودن به سمت عقب خودداری نمایند و بطور کلی از فعالیتهایی بالای سر که نیاز به قرار دادن سر در حالت ذکر شده است امتناع نمایند

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image