مدیر گروه طب کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: 15 تا 20 درصد شاغلین درگیر بیماریهای کار هستند و وظیفه پزشک طب کار در این حوزه برنامه ریزی جهت پیشگیری ، تشخیص و درمان بیماریهای ناشی از کار است.

دکتر رفیعی منش در گفتگو با وب دا، با اشاره به اینکه شایع ترین بیماریهای ناشی از کار، بیماریهای عضلانی، اسکلتی ، پوستی و کاهش شنوایی است، خاطر نشان کرد: پیشگیری از بیماریها نیازمند مداخلاتی است که در روند کار باید انجام شود از همین رو وظیفه پزشک طب کار این است که برنامه ریزی جهت پیشگیری، تشخیص و درمان بیماریهای ناشی از کار انجام دهد.

وی با بیان اینکه پیشگیری از بیماریهای شغلی نیازمند همکاری بین تیم مدیریت صنعت و پزشک طب کار و کارشناس بهداشت حرفه ای است، تصریح کرد: معمولا اقدامات پیشگیرانه در سه سطح،  تعیین زیان آور بودن حرفه و کاهش بار عوامل خطر، معاینات دوره ای، بازتوانی و تعیین میزان غرامت و از کار افتاده شدن فرد صورت می پذیرد.

مدیرگروه طب کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه  نیروی شاغل موتور اقتصاد ملی هستند،  بیان کرد: سلامت یک شاغل اهمیت کمتری از سلامت یک مادر باردار ندارد زیرا با وارد شدن صدمات جسمانی به نیروی کار، جامعه درگیر مسائل و مشکلات زیادی می شود.

دکتر رفیعی منش با بیان اینکه به منظور حفظ سلامت فرد می توان برنامه غربالگری مانند کنترل دخانیات، پیشگیری از دیابت، غربالگری سرطان را در محیط کار و در کارگاه ها و کارخانه های بزرگ انجام داد، افزود: بررسی حوادث محیط کار براساس قوانین کشوری، زیر نظر وزارت کار و تعاون است اما بیماری شغلی که به صورت یک بیماری مزمن درآید در حیطه فعالیت وزارت بهداشت است.

وی اظهار کرد: شایع ترین بیماری در بین کارگران و کارکنان ادارات کمردرد است که باید با اصلاح محیط کار و سبک زندگی روند اصلاح بیماری را طی کرد.

وی با بیان اینکه آموزش نحوه بلند کردن اجسام سنگین و استفاده از چرخ دستی یا جرثقیل برای جابجا کردن اجسام سنگین می تواند در کاهش کمر دردهای ناشی از محیط کار برای کارگران موثر باشد، بیان کرد: علاوه براین با استاندارد کردن میز و صندلی و حرکات کششی حین کار نیز می توان از کمردردهای ناشی از کار کارمندان جلوگیری کرد.

دکتر رفیعی منش با اشاره به اینکه رعایت اصول حمل بار، عدم چرخش روی کمر، هل دادن به جای بلند کردن اجسام سنگین و استفاده از وسایل حمل دستی فشار کار را بر عضلات کارگران کمتر می کند، عنوان کرد:  انجام فعالیتهای ورزشی مانند پیاده روی ، شنا کردن، دوچرخه سواری به تقویت عضلات اطراف ستون فقرات کمک کند؛ همچنین کارمندان و کارکنان دولت باید از نشستن های طولانی مدت پرهیز کنند که موجب کمردرد می شود.

مدیر گروه طب کار با تاکید براینکه ارتفاع میز و صندلی با سطح کامپیوتر باید مناسب باشد و مانیتور در موازات چشم قرار بگیرد، اظهار کرد: بر اساس آمار گلینیک های طب کار روزانه 80 نفر به این مراکز مراجعه می کنند که شایع ترین مشکلات آنها بیماری کاهش شنوایی، دردهای عضلانی است بنابراین رعایت استانداردهای محیط کار امری ضروری است.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image