بنا به تعريف سازمان بهداشت جهانی، مراقبتهای تسکینی رويکردي، جهت بهبود کيفيت زندگي بيمار و خانواده وی که در صدد مقابله با شرايط ناگوار ناشی از بيماري صعب العلاج است از همین رو با توجه به شرایط ویژه شیوع بیماری سرطان این افراد در اولویت برای دریافت خدمات طب تسکینی هستند.

دبیر کارگروه توسعه دانش طب تسکینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا با بیان اینکه هربیمار مبتلا به بیماری صعب العلاج که درمان قطعی ندارد یا به سختی درمان می شود، از خدمات مراقبتهای تسکینی استفاده خواهد کرد، اظهار کرد:  بیماران قلبی و کلیوی پیشرفته، بیماری ریوی پیشرفته  در مراحل آخر، بیماری ایدز در مراحل پیشرفته، بیماری پیشرفته مغزی مانند اغمای عمیق، زندگی نباتی و سرطان های پیشرفته بویژه در مراحل پایان عمر، بیماران  دیابت پیشرفته، طولانی مدت و ناتوان کننده و  مبتلابان به بیماریهای ام اس، ضایعه نخاعی، ضربات مغزی و آلزایمر، بیماریهای روانی و .... از جمله گروه های هدف طب تسکینی هستند که فعلا در بیمارستانهای امید، قائم و امام رضا مشهد برنامه ریزی برای تحت پوشش قرار دادن بیماران سرطانی و نورولوژی انجام شده است.

دکتر منا جودی  با اشاره به اینکه بهبود علائم شدید بیماری از جمله درد و شناسایی نیازهای روحی و معنوی بیمار و کمک به برطرف نمودن آنها از جمله رویکردهای طب تسکینی است، خاطر نشان کرد: حمایت بیمار و کمک به او برای داشتن یک زندگی فعال تا هنگام مرگ، حمایت خانواده بیمار در خلال بیماری و در مراسم سوگواری و افزایش کیفیت زندگی از طریق آموزش به بیمار و خانواده وی، همچنین استفاده از رویکرد همکاری بین حرفه ای درعملکرد تیم مراقبتهای تسکینی از جمله موارد فعالیت طب تسکینی است.

متخصص رادیوتراپی انکولوژی با بیان اینکه مراقبت های حمایتی درمانی پیشرفته ، مراقبت روانی اجتماعی، حمایت از خانواده بیمار، مراقبت معنوی نیز جزو مجموعه خدمات مراقبتی سرطان است، خاطر نشان کرد: انجام درمان‌های خانوادگی با صحبت و هم اندیشی برای رفع نیازها و مشکلات خانواده بیمار از دیگر وظایف طب تسکینی است که با توجه به نقش و اهمیت این علم در تشخیص، پذیرش، درمان و روند بهبود بیماری‌ها بیش از پیش در کشور ما رو به افزایش است.

دکتر جودی  با بیان اینکه مهم ترین بخش خدمات طب تسکینی کنترل درد بیمار است که تحت نظر انکولوژیست در درمانگاه طب تسکینی انجام می شود، بیان کرد: این آموزش ها به بیماران و خانواده آنها نیز ارائه می شود تا در مورد چگونگی مقابله با درد، آموزش های مراقبت در منزل را دریافت کنند.

متخصص رادیوتراپی انکولوژی با اشاره به اینکه بیماران نورورلوژی نیز شامل طب تسکینی می شوند، عنوان کرد:  بهبود شرایط  زندگی بیماران ، بهبود عوارض درمان، حمایت های خانوادگی تا مراحل انتهایی درمان و یا حتی بعد از فوت بیمار برای اعضای خانواده جزو اهداف کارگروه توسعه وتعالی طب تسکینی است.

وی با بیان اینکه یک تیم برای خدمات طب تسکینی فعالیت می کنند، ادامه داد: در این مجموعه متخصصین انکولوژی، هماتولوژی، داخلی، بیهوشی، روان پزشک، تغذیه، طب فیزیکی و توان بخشی فعالیت می کنند.

متخصص رادیوتراپی انکولوژی با اشاره به اینکه خدمات خانگی درمان و ویزیت پزشکان به منظور ارائه خدمات بهتر به بیماران نیز یکی دیگر از محورهای کاربردی کارگروه طرح تحول است، عنوان کرد:

با کمک خیران و همکاری مرکز خیرین انکولوزی رضا(ع) این خدمات ارائه خواهد شد ، علاوه براین در سطح خراسان رضوی نیز این کارگروه خدماتی را برای شهرستانهای سبزاور، گناباد، تربت حیدریه ، نیشابور و بیرجند ارائه می کند که این اقدامات در راستای فعالیتهای کارگروه طب تسکینی دایر خواهد بود.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image