استاد گروه پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد:  ویروس کرونا ابتدا در حیوان شکل گرفته است و به طور مرتب در انتقال از فردی به فرد دیگر می تواند جهش ژنتیکی داشته باشد بنابراین باید از تماس حفاظت نشده با حیوانات اهلی و وحشی پرهیز کرد.

دکتر محمد خواجه دلوئی، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه بهترین منبع برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این بیماری سایت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و سازمان جهانی بهداشت است، خاطر نشان کرد: باید مسیری فراهم شود تا مردم گرایش بیشتری برای کسب اطلاعات از منابع موثق داشته باشند و براساس اطلاعات درست بتوانند از خود در برابر این بیماری محافظت کنند.

وی با بیان اینکه توصیه جدی برمصرف میوه و سبزیجات تازه و طبخ کامل غذا وجود دارد، تصریح کرد: تغذیه سالم و استفاده از مکمل ها می تواند سطح ایمنی بدن افراد را بالا ببرد ، علاوه براین ورزش در محیط های غیر عمومی نیز می تواند بدن را در مقابله با ویروس ها ایمن سازد.

رییس دانشکده پیراپزشکی مشهد با اشاره به اینکه مصرف سیگار می تواند به سیستم تنفسی آسیب وارد کند بنابراین در شرایطی که احتمال ابتلا به این بیماری وجود دارد رعایت نکات بهداشت فردی، تغذیه سالم و تحرک کافی می تواند بدن را در مواجهه با ویروس آماده سازد، ابراز کرد: ژل ها و محلول های ضد عفونی کننده بعد از 60 ثانیه عوامل بیماری زا را از بین می برند، بنابراین شستشوی مداوم دست ها با آب وصابون و یا ژلهای ضدعفونی کننده می تواند میزان ابتلا به بیماریها را کاهش دهد.

دکتر خواجه دلوئی با بیان اینکه شیوع این بیماری از کشور چین بوده و میزان کشندگی این بیماری دو تا دو و نیم درصد در هر کشور است، بیان کرد: این بیماری نسبت به سایر ویروس ها کشندگی زیادی ندارد اما به دلیل سرعت انتشار ، این بیماری یکی از دغدغه های سازمان جهانی بهداشت شده است.

وی با اشاره به اینکه هر فردی که به این ویروس مبتلا شود از زمان ایجاد عفونت تا زمان تظاهر علایم بالینی دوره کمون بیماری محسوب می شود که در این دوران فرد علایم بیرونی ندارد اما می تواند ناقل بیماری باشد، گفت: تقریبا 80 درصد موارد ابتلا به این بیماری بدون علامت و یا با علائم خفیف است اما فردی مبتلا می تواند این ویروس را به 4 نفر دیگر منتقل کند و شاید سایر افراد درگیر این بیماری شوند.

دکتر خواجه دلوئی با بیان اینکه هدف از انجام اقدامات پیشگیرانه کند کردن روند انتقال بیماری است زیرا هر فرد سالم ازطریق چشم، گوش، دهان و بینی می تواند به این بیماری مبتلا شود، اظهار کرد: مدت شستشوی دست ها حداقل باید 20 ثانیه باشد و به این صورت که ابتدا کف دست ها ، بعد لای انگشتان و در انتها دست تا بالای مچ دست شسته شود.

وی با اشاره به اینکه باید تا حد امکان از تردد در محیط های عمومی و شلوغ پرهیزکرد، گفت: استفاده از ماسک های معمولی محافظت کمتری نسبت به این بیماری دارد اما از ماسک های فیلتر دار حدود 8 ساعت می توان استفاده کرد؛ البته باید مردم اگاه باشند که تماس دست با ماسک می تواند زمینه ابتلا به بیماری را سرعت بخشد بنابراین ماسک ها را باید از پشت سر باز کرد و هر گونه تماس با رویه ماسک به هیچ عنوان انجام نشود.

دکتر خواجه دلوئی با بیان اینکه یکی از علایم این بیماری سرفه است بنابراین مصرف ماسک می تواند از انتقال بیماری ناشی از سرفه فرد مبتلا جلوگیری کند، بیان کرد: پرهیز از مصرف غذاهای نیم پز نیز باید در دستور کار قرار گیرد و عموم مردم مصرف غذاهای خانگی که به شکل کامل طبخ شده اند را باید اولویت تغذیه ای خود قرار دهند.

وی با تاکید براینکه فرد بیمار باید در محیط ایزوله و با رفت وآمد محدود نگهداری شود، عنوان کرد: ملحفه و لباس بیمار باید ضدعفونی شود و ترجیحا حمام و یا توالت فرد بیمار باید از سایر خانواده جدا باشد.

رئیس دانشکده پیراپزشکی مشهد افزود: در صورتی که فرد هوشیار باشد می توان با استراحت و مصرف مایعات علائم بیماری را کنترل کرد تا فرد سلامت کامل خود را به دست اورد .

وی با تاکید براینکه مردم نباید نسبت به این بیماری هراس بی مورد داشته باشند بلکه صرفا با اقدامات پیشگیرانه از ابتلا به بیماری جلوگیری کنند، ادامه داد: در هر کشوری نظام مراقبت بیماری، وزارت بهداشت است که روند بیماری را رصد می کند بنابراین اگر روند بیماری رو به کاهش برود ، مسئولان وزارت بهداشت حتما اطلاع رسانی خواهند کرد.

دکتر خواجه دلوئی با اشاره به اینکه شستشوی دستها، مصرف غذای سالم، عدم تردد در مکان های پر تجمع می تواند روند انتقال بیماری را کاهش دهد، بیان کرد: با تغییر فصول ، تغییر در پیک و انتشار بیماری به وجود می آید بنابراین امید می رود با گرم شدن هوا روند ابتلا به این بیماری کاهش یابد.

وی گفت: گاهی از اوقات در فضای مجازی بدون صحت و دقت مطالبی عنوان می شود که براساس ذهن و گمان فردی است بنابراین عموم مردم برای کسب اطلاع از شرایط بیماری باید به منابع علمی دقیق تکیه کنند.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image