دیابت کنترل نشده موجب نارسایی کلیوی می شوداستاد گروه اورولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: حدود 20 تا 30 درصد افراد بعد از سن 40 سالگی یک یا چند کیست ساده بر روی کلیه آنها مشاهده می شود.

دکتر رضا مهدوی در گفتگو با وب دا خاطر نشان کرد: به طور معمول کیست ها علائمی ندارند مگر اینکه بر روی سیستم تخلیه کننده ادرار در کلیه فشار وارد کنند و فرد احساس سنگینی در پهلو داشته باشد که با سونوگرافی معمولی این کیست ها قابل تشخیص است.

وی افزود: اصولا کیست های ساده خود به خود برطرف می شوند مگر در زمانی که مشکل ایجاد کند که باید جراحی شود.

استاد گروه اورولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برخی کیست ها نیز با جداره ای ضخیم دارای سلول های سرطانی است گفت: ابتلا به کیست های سرطانی علل مشخصی ندارد اما در سالمندان بیشتر دیده می شود و برخی نوع تغذیه، خوردن پروتئین زیاد و نمک را علت آن می دانند.

دکتر مهدوی با اشاره به اینکه برخی کیست ها مادرزادی هستند که از مادر یا پدر به فرزند منتقل می شود، اظهار کرد: کیست ارثی پلی کیستیک است بطوری که هزاران کیست در کلیه تشکیل می شود و حجم کلیه را افزایش می دهد و هر دو کلیه را درگیر می کند و باعث نارسایی کلیه می شود.

وی اذعان کرد: در دوران جنینی در هفته 20 بارداری با آزمایش مایع آمنیوتیک می توان کلیه پلی کیستیک را در افرادی که سابقه فامیلی دارند تشخیص داد.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image