دانشیار تغذیه بالینی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: مصرف ویتامین های A.C.D روی و زینک موجب افزایش سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از ویروس کووید-19 می شود.
دکتر عبدالرضا نوروزی با بیان اینکه کرونا بیماری ویروسی است لذا برای پیشگیری و افزایش قدرت سیستم دفاعی بدن برنامه تغذیه ای را باید مورد توجه قرار داد ،خاطر نشان کرد: مصرف ویتامین A سبب افزایش سیستم ایمنی و تولید آنتی بادی می شود که در این روزها می توان از آن بیشتر استفاده کرد.
دکتر نوروزی با اشاره به اینکه میوه و سبزیجات به رنگ زرد و نارنجی حاوی مقادیر زیادی ویتامین A می باشد، اظهار کرد: مصرف آب هویج بصورت حداقل دو لیوان در هفته در این زمینه نقش مهمی دارد برخی از سبزی ها مانند شلغم حاوی مقادیر زیاد ویتامین A می باشد که از قدیم الایام برای درمان سرماخوردگی توصیه می شود.
وی به یکی دیگر از مواد تغذیه ای برای این دوران اشاره و بیان کرد: ویتامین C نیز یکی از مهم ترین ویتامین ها برای افزایش قدرت سیستم دفاعی بدن می باشد ویتامین C تقریبا در تمام میوه های زمستانی که در راس آنها مرکبات و کیوی است، به وفور یافت می شود.
دانشیار تغذیه بالینی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: مصرف روزانه سه عدد مرکبات با سایز متوسط می تواند میزان نیاز به ویتامین C را کاملا تامین کند البته این را هم در نظر داشته باشید که زیست فراهمی قرص های ویتامین C بسیار پایین است و توصیه می شود مصرف میوه جات و مرکبات را افزایش دهیم یک لیوان متوسط آب پرتقال و یک لیمو شیرین حدود 300 میلی گرم ویتامین C فعال دارد که تقریبا سه برابر نیاز روزانه ویتامین C می باشد.
دکتر نوروزی افزود: مصرف روی یا زینک نقش زیادی در افزایش قدریت سیستم دفاعی بدن دارد زینک در غلات سبوس دار به وفور یافت می شود همچنین گوشت مرغ و قرمز حاوی مقادیر کافی زینک برای بدن است.
دکتر نوروزی با بیان اینکه ویتامین D بر روی بهبود مبتلایان به کرونا که در بخش آی سی یو بستری می شوند، موثر است، تصریح کرد: ویتامین D بطور کلی برای جمعیت ایران به ویژه در فصل پاییز و زمستان که بیشتر از طریق پوست قابل جذب است توصیه می شود و در این دوران که شیوع بیماری ویروس کرونا زیاد است توصیه به مصرف یک قرص ویتامین D 50 هزار واحد به صورت هفتگی به مدت 8 هفته می شود.
وی مصرف کافی پروتئین ها با کیفیت بالا را سبب افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن به ویژه در سالمندان عنوان کرد و گفت: همچنین هر نوع جذب پروتئین بصورت نرمال نیز توصیه می شود در روز حداقل 60 گرم پروتئین استفاده شود. (تخم مرغ، گوشت، حبوبات)
دانشیار تغذیه بالینی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین به دیگر مواد غذایی مفید اشاره و بیان کرد: مصرف برخی از غذاها که حاوی ترکیب مناسبی از ویتامین های محلول در چربی، پروتئین، اسیدهای چرب ضروری و پروبیوتیک ها می باشد برای افزایش قدرت سیستم ایمنی توصیه می گردد که لبنیات یکی از این موارد می باشد.
وی اذعان کرد: یک لیوان شیر و یک پیاله ماست کم چرب علاوه بر اینکه حاوی مقادیر زیاد ویتامین A و D است حاوی مقادیر زیادی کلسیم، پروتئین و پروبیوتیک می باشد.
دانشیار تغذیه بالینی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد توصیه کرد: مصرف مایعات در افزایش ترشحات مخاطی دستگاه گوارش، دستگاه تنفس و دفع ویروس موثر است در این روزها مایعات گرم مانند چای، چای سبز، دم نوش های متنوع نوشیده شود.