رییس دانشکده طب سنتی مشهد دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: در شرایطی که جامعه درگیر درمان بیماری کرونا است، برخی افراد سودجو و بی اطلاع از منابع پزشکی اقدام به انتشار مطالب کذب در خصوص روش های درمان این بیماری می کنند تا ضمن جلب اعتماد مردم، زمینه سودجویی خود را فراهم آورند؛ این در حالی است که استعمال روغن بنفشه فاقد هیچگونه تاثیری در روند درمان بیماری کرونا است.
دکتر مهدی یوسفی، در گفتگو با وب دا، با اشاره به اینکه نظراتی که در خصوص راهکارهای درمانی بیماری کرونا در فضای مجازی منتقل می شود فاقد اعتبار علمی و آکادمیک است، خاطر نشان کرد: استعمال روغن بنفشه آن هم به روش خاص هیچ تاثیری در درمان بیماری کرونا ندارد .
وی با تاکید براینکه این موضوع هیچ جایگاهی در کتب طبی و حتی روایات ائمه معصومین (ع) ندارد، افزود: گیاه بنفشه خاصیت ضد التهابی در ناحیه حلق، حنجره، ریه و معده دارد که می تواند تا حدودی التهاب ناشی از استنشاق گاز مایع ضد عفونی کننده و یا سرماخوردگی و بیماریهای خود ایمنی را کاهش دهد اما در درمان بیماری کرونا این گیاه تاثیری نخواهد داشت.
دکتر یوسفی تصریح کرد: تنها زمانی مادهای به عنوان دارو در چرخه درمان بیماری و تجویز طبی قرار میگیرد که همه فرآیندها و موازین علمی آکادمیک، تاییدیههای تخصصی و استانداردهای دارویی را سپری کرده و مجوز لازم مراجع مسئول را اخذ کرده باشد.
وی تصریح کرد: در بین اطبا قدیمی چین راهکارهایی برای درمان ذات الریه پیشنهاد شده است که برای درمان بیماری ذات الریه ، مصرف برخی از دمنوش ها، ماساژ، استعمال روغن بر روی قفسه سینه می تواند موثر باشد اما در بین اطبا قدیم ذات الریه از حیث ویروسی و یا باکتریایی افتراق داده نشده است و تنها ذات الریه را به عنوان یک بیماری مد نظر قرار داده اند اما در حال حاضر و با شیوع ویروس کرونا این راهکارها قابلیت اجرایی به خصوص برای افراد وابسته به اکسیژن ندارد.
رییس دانشکده طب سنتی مشهد دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از مردم می خواهیم تا به شایعات منتشر شده در فضای مجازی اهمیت ندهند و صرفا با رعایت بهداشت فردی زمینه ابتلا به این بیماری را کاهش دهند.
دکتر یوسفی تاکید کرد: مردم به نظرات افراد فاقدتخصص علمی و حتی منع شده از دخالت در امور طبابت، هیچ گونه توجهی نکنند .