مدیر حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: امسال با توجه به شرایط خاص و بحرانی که در کشور حکمفرما شده میخواهیم که با همکاری عموم مردم شاهد برپایی برنامهها و آتشبازیهای شب چهارشبه آخر سال نباشیم.
دکتر رضا وفایینژاد در گفتوگو با وب دا خاطر نشان کرد: تعداد 10 اپراتور 115 در مشهد و شهرستانهای تحت پوشش بهصورت شبانه روزی فعال است تا درصورت نیاز امدادرسانی لازم را به بیماران و حادثهدیدگان داشته باشد.
وی افزود: در این روزها که در حال مبارزه با ویروس کرونا هستیم تماسها با شماره 115 بیشتر شده و از مردم میخواهیم که جهت دریافت مشاورههای نیروهای اورژانس و پاسخ سوالات اورژانسی خود با سامانه 191 در تماس باشند تا خط امدادی 115 بیمورد اشغال نشود.
مدیر حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، نخستین اقدام در موارد مشکوک به ابتلا را مراجعه به پزشک عنوان کرد و گفت: اگر فردی مشکوک به علائم کرونایی در خود یا اطرافیانش شد قبل از تماس با 115 مراجعه به پزشک داشته باشد و در صورت تایید پزشک به ابتلای آن فرد به ویروس کووید 19، به سطوح بعدی ارجاع می شود.
دکتر وفایینژاد تصریح کرد: متاسفانه روزانه شاهد تماس های بی مورد بسیار با اورژانس 115 هستیم که میانگین آن روزی 5 هزار تماس میشود که معادل 90 درصد مجموع تماسهای روزانه است و از مردم میخواهیم که این کار را نکنند، زیرا با اعزام بیمورد آمبولانس و نیروی امدادی، جان یک نیازمند حقیقی بهخطر میاُفتد.
وی تاکید کرد: همهساله یکی از شبهای پرکار اورژانس 115 در سراسر کشور بهخصوص مشهد شب چهارشنبه آخر سال بوده و در سال گذشته تعداد 26 ماموریت در شب چهارشنبهسوری داشتیم که از این تعداد 8 مورد درمان در محل و 18 مورد نیز انتقال به بیمارستانها و مراکز درمانی بود.
وفایینژاد گفت: در سال گذشته تعداد 74 نفر مصدوم شب چهارشنبه آخر سال در مشهد داشتیم که از این تعداد 9 نفر درمان سرپایی شدند و 64 نفر دیگر به بیمارستانها و مراکز درمانی منتقل شدند؛ همچنین تعداد 88 مصدوم هم در شهرستانهای تحت پوشش داشتیم که از این تعداد 11 نفر درمان سرپایی شدند و 76 نفر دیگر به بیمارستانها و مراکز درمانی انتقال یافتند.
وی افزود: امسال با توجه به شرایط خاص و بحرانی شیوع ویروس کووید -19 که در کشور حکمفرما شده شاهد مسافرتهای نوروزی نیستیم و میخواهیم که با همکاری عموم مردم شاهد برپایی برنامهها و آتشبازیهای شب چهارشبه آخر سال هم نباشیم تا ضمن به صفر رسیدن تعداد حوادث، ماموریتها و مصدومان، شاهد خدمترسانی مطلوبتر به عموم بیماران اورژانسی، بهخصوص کروناییها باشیم.