مدیر تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: ماسکهای سوپاپدار 95N تنها برای کادر درمان که به طور مستقیم با بیماران در ارتباط هستند مناسب است و برای شهروندان کاربردی نیست.
دکتر علیرضا جوان در گفتگو با وب دا با بیان اینکه همزمان با شیوع ویروس کرونا یکی از نیازهای مهم کادرهای درمانی و پرستاری و مردم ماسک بود خاطر نشان کرد: به طور کلی استفاده از ماسک برای کادرهای پزشکی، پرستاری و پرسنل خط مقدم مبارزه با کرونا ضروری است و توصیه ما به سایر هموطنان ماندن در خانه در جهت غلبه بر کووید 19 بوده و خروج از منزل را فقط برای موارد ضروری بگذارند.
وی با اشاره به اینکه تنها کاری که ماسک انجام میدهد جلوگیری از ورود آلودگیها به دهان و بینی بوده و کاربرد دیگری ندارد، خاطرنشان کرد: از مردم میخواهیم که موارد مهمتر از استفاده از ماسک همچون شستن مکرر دستها با آب و صابون و استفاده مداوم از ضدعفونیکنندههای دست را بهصورت مستمر در دستور کار خود قرار دهند.
مدیر تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: به تازگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد مجوز تولید ماسکهای پارچهای با رعایت استانداردهای بهداشتی را به برخی مجموعهها داده تا در اختیار مردم و عموم متقاضیان این محصول قرار بگیرد، این ماسکها با لایههای پارچهای و پنبهای و قابل شستوشو بوده و باید قبل از مصرف حتماً شستوشو و ضد عفونی شود.
وی با بیان اینکه ماسکهای 3 لایه نوع دیگری از ماسکها هستند که مورد استفاده مردم قرار میگیرد، تأکید کرد: این نوع ماسکها بیشتر برای نیروهای درمانی کاربرد دارد و نیازی به استفاده مردم از این نوع ماسک نیست، زیرا در حال حاضر و با توجه به شدت بیماری با کمبود این محصول در جهت تأمین نیاز پرسنل خط مقدم جبهه سلامت مواجه هستیم.
مدیر تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از صدور مجوز به متقاضیان واجد شرایط تولید ماسکهای بهداشتی و استاندارد خبر داد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی مشهد به کارگاههایی که شرایط اولیه بهداشتی را داشته باشند و اعلام آمادگی کردهاند مجوز تولید ماسکهای دو لایه را با تیراژ بالا داده، محصولی که هم در اختیار کادر درمان و هم در اختیار مردم قرار میگیرد.