مدیر اداره مامایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه ارتقا و حفظ سلامت مادران ونوزادان و پیشگیری از مرگ و میر و یا عوارض یکی از رسالت های این حوزه به شمار می رود اظهار کرد: با توجه به اینکه زنان باردار دارای تغییرات ایمنی و فیزیولوژیکی هستند که ممکن است آنها را در برابر عفونت های تنفسی ویروسی، از جمله COVID-19 حساستر کند به همین منظور اقدامات جدی در راستای مراقبت از مادران در این مدت در دستور کار قرار گرفت.
فریده فرخی در گفتگو با وب دا با بیان اینکه از ابتدای شیوع کووید-19 برنامه های آموزشی و اطلاع رسانی به گروه های کارکنان و عموم مردم در دستور کار قرار گرفت خاطر نشان کرد: همچنین در این مدت مادران باردار مشکوک یا مبتلا به صورت روزانه پیگیری و رصد شده و بر روند درمان آنها نظارت می شد.
وی با بیان اینکه در این مدت در تمامی بیمارستان های زیر پوشش اقدامات تشخیصی برای مراجعین انجام شده است تصریح کرد: به منظور تبادل نظر و به اشتراک گذاری تجربیات در رابطه با تصمیم گیری و مدیریت درمان مادران باردار مبتلا یا مشکوک به کرونا ویروس، گروه مشورتی با حضور اساتید گروه زنان/ بیهوشی وعفونی کلیه دانشگاهها/دانشکده های کلان منطقه در این مدیریت تشکیل شد.
مدیر اداره مامایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه حفظ سلامت مادران و نوزادان مبتلا به ویروس کرونا از مهمترین اهداف این گروه است اظهار کرد: بدین منظور بیمارستان امام رضا(ع) به عنوان مرکز ارجاع مادران باردار مبتلا به کووید-19 انتخاب شد و پس از آن نیز مادران مبتلا تا 42 روز پس از زایمان مورد مراقبت قرار می گیرند.
فریده فرخی تصریح کرد: به منظور حفظ سلامت مادران تریاژ مامایی از تریاژ بیماریهای حاد تنفسی در کلیه بیمارستانها جداسازی شد و درتمام مراکز درمانی نیز اتاق زایمان ایزوله در صورت فوریت اختصاص یافت.
وی با اشاره به ابلاغ کلیه دستورالعملهای مرتبط با مراقبت مادر از کرونا به بیمارستانها افزود: دراین مدت تلاش شده است که تمامی پرسنل بیمارستانی در رابطه با رعایت اقدامات حفاظتی و اصول اداره مادران و نوزادان آموزش های لازم را فرا گیرند.
مدیر اداره مامایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به راه اندازی بانک شیر در بیمارستان ام البنین(س) اظهار کرد: در این مدت با این بانک هماهنگی لازم به منظور تامین تغذیه نوزادان متولد از مادران مشکوک یا مبتلا به کرونا صورت گرفت تا نوزادان از این موهبت الهی محروم نشوند.
فریده فرخی با بیان اینکه مراقبتهای درمانی وپیگیری مادران باردار پرخطر مشکوک به کرونا(علائم بیماری تنفسی) به صورت مستمر پایش می شود و برنحوه انتقال و اعزام (از طریق مرکز پایش مراقبتهای درمانی وبراساس سطح بندی خدمات پریناتال) نظارت می شود اظهار کرد: با اقدامات موثری که در این مدت انجام شده است تاکنون مرگ مادر باردار ونوزاد مبتلا وجود نداشته است.