در فرهنگ دینی ما توجه زیادی به مصرف وعده سحر شده است. دعاهای مخصوص این زمان خود نشان دهنده اهمیت آن در روند روزه است. شاید در زمان هایی که روزها کوتاه تر هستند حذف وعده سحری مشکلی به دنبال نداشته باشد اما در روزه های فعلی که طول روزه داری حدود 16 تا 17 ساعت در روز می رسد حذف وعده مهم سحری توان و طاقت فرد را کاهش داده و سردرد و افت قند خون را در طول روز برای او به دنبال دارد.
عضو هیات علمی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا با تاکید بر اینکه وعده سحر را حتی اگر به سبکی وعده صبحانه باشد نباید حذف شود.اظهار کرد: سحری باید یک وعده غذای کم حجم با غذاییت (کالری) بالا باشد بنابراین می توان از نان سبوسدار و برنج همراه با گوشت مرغ و گوسفند در این وعده غذایی استفاده کرد اما مصرف نان های سفید و باگت مناسب نیست.
دکتر محمد رضا نورس خاطر نشان کرد: سالاد فصل که از کاهو، خیار و گوجه فرنگی همراه با آبلیمو یا سرکه و روغن زیتون تهیه شده باشد و سبزی خوردن نیز در کنار وعده سحری به هضم غذای روزه داران کمک می کند و از یبوست نیز جلوگیری خواهد کرد.
معاون آموزشی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص مواد غذایی مفید برای روزهداران نیز اظهار کرد: گوشت گوسفند به خصوص قسمت سردست و گردن آن که به صورت آبپز تهیه شود رطوبت بخش و مقوی است و به شکل آبگوشت به روزهداران توصیه میشود. برخی حبوبات و گوشتها مانند عدس و گوشت گوساله و گاو خشکی آور هستند و از این رو برای روزه داران توصیه نمیشوند. همچنین خوراکیهایی که مزۀ تند دارند مانند ادویه و سسهای تند نیز خشکی زا محسوب میشوند و ضمناً به خاطر گرمی زیاد عطش آور هستند و لذا در وعده سحر به خصوص برای نوجوانان مفید نیستند.
دکتر نورس تصریح کرد: روزه داران باید نیم ساعت یا 20 دقیقه قبل از خوردن سحری، یک نوشیدنی مناسب استفاده کنند که برای افراد دارای مزاج گرم، می توان شربت سکنجبین یا شربت ملایم عسل به اضافه عرق کاسنی یا شاتره و کمی خاکشیر را با هم مخلوط کرده و بیاشامند. برای افراد سرد مزاج هم نوشیدن شربت شیره انگور، شربت عسل، شربت گلاب با کمی عرق نعنا و خاکشیر در نوبت سحری توصیه می شود. دانه های خاکشیر، آب را درون خود نگه می دارند و به تدریج دراختیار بدن قرار می دهند بنابراین خوردن آن برای جلوگیری از تشنگی هر دو مزاج سرد و گرم پیشنهاد می شود.