عضو هیات علمی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: یکی از تدابیر غذایی مناسب برای جلوگیری از آسیبهای رشدی و کم خونی در روزهداری بویژه برای نوجوانان و جوانان زردۀ تخم مرغ به صورت عسلی یا نیم برشت تهیه شده، است.
دکتر محمد رضا نورس در گفتگو با وب دا خاطر نشان کرد: از دیدگاه طب سنتی، زردۀ تخم مرغ مقدار زیادی خون، گرمی و تری معتدل و با قوام مناسب تولید میکند و تقویت کنندۀ قلب و سیستم عصبی است، از دیدگاه طب جدید نیز منبع خوبی از پروتئین با کیفیت بالا است و همچنین از ریزمغذیهای ضروری و مفید مانند آهن، فولات، رتینول، ویتامین D برخوردار است و به خصوص در دورۀ رشد بسیار سودمند است. لذا در وعده افطار توصیه می شود.
معاون آموزشی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص مصرف میوه در ماه مبارک رمضان اظهار کرد: در این ماه مصرف میوه نه تنها منعی ندارد بلکه با رعایت فاصله زمانی مناسب با وعده های افطار و سحر توصیه می شود و زمان مناسب برای مصرف میوه بین یک تا یک ساعت و نیم بعد از افطار است.
وی تصریح کرد: توصیه می شود در این ماه از میوه های کاملا رسیده ، شیرین آبدار و به میزان کم که خوب جویده شود استفاده شود.
عضو هیات علمی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اجتناب از ورزش کردن در اوج گرسنگی اظهار کرد:ورزش کردن، با دفع رطوبت بدن همراه است و ایجاد تشنگی میکند و به همین دلیل نباید در ساعات گرم روز یا در محلهای گرم ورزش کرد.یک تا دو ساعت بعد از خوردن سحری، زمان مناسبی برای پرداختن به ورزش است و ورزش کردن در اوج گرسنگی به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
دکتر نورس با بیان اینکه خواب در فاصله بین افطار تا سحر به مدت کوتاه برای هضم بهتر غذا و ایجاد اشتها در وعده سحری توصیه می شود اظهار کرد: خواب روز نیز یک تا دو ساعت برای تمدد قوا متناسب با مزاج فرد توصیه میشود ، اما خوابیدن با شکم پر بعد از سحر توصیه نمی شود زیرا باعث سوءهاضمه و مشکلات گوارشی می گردد.
وی افزود: بهترین زمان خوابیدن هنگامی است که هضم معدی انجام گرفته و غذا از دهانه معده عبور کرده باشد و شما احساس سنگینی سر دل نداشته باشید.