رییس دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به انتشار برخی مطالب در فضای مجازی مبنی بر تاثیر گذاری حجامت در پیشگیری از ابتلا به بیماری های ویروسی و کرونا اظهار کرد: انجام حجامت تاثیری در پیشگیری از این بیماری ندارد.
دکتر مهدی یوسفی در گفتگو با وب دا با بیان اینکه در طب ایرانی، انجام حجامت به عنوان یک روش پیشگیرانه عام برای بیماری ها مطرح نیست خاطر نشان کرد: در شرایط کنونی بهترین راهکار پیشگیری از بیماری کووید-19، رعایت اصول بهداشتی، خود مراقبتی، اجتناب از حضور در اماکن عمومی تا حد امکان و شستشوی مکرر دست هاست.
وی با بیان اینکه در حال حاضر انجام ماساژ های معمولی در منزل در افراد سالم در ناحیه پشت، گردن به سمت پایین، اطراف ستون فقرات می تواند در بهبود گردش خون تاثیر گذار بوده و موجب تقویت عملکرد ریه ها شود تصریح کرد: بنابراین هیچ ضرورتی بویژه در شرایط حال حاضر جامعه برای انجام حجامت وجود ندارد.
رییس دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهدبا بیان اینکه در فضای مجازی برخی از داروها با نام فرآورده های طب سنتی و یا اسلامی به عنوان داروهای موثر در درمان و یا کنترل کرونا معرفی می شوند خاطر نشان کرد: هیچ یک از داروهای معرفی شده بر اساس شواهد علمی و یا شواهد متنی در منابع کهن نیست و نمی توان بر آن استناد نمود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه برخی از افراد فرآورده ها و یا فرمول دارو های گیاهی بر اساس منابع روایی را به عنوان داروهای موثر در درمان و یا کنترل کرونا معرفی می کنند تصریح کرد: کاملا مشخص است که در بیش از یک هزار سال پیش بیماری با نام کرونا وجود نداشته است که ما بخواهیم بر اساس آن روایت اختصاصی در این زمینه را استخراج و دارویی را با استناد به آن تولید و به بیماران ارائه دهیم.
وی تصریح کرد: شهروندان از خرید فرآورده های دارویی بدون نام و نشان و یا در فضای مجازی تبلیغ می شود جدا خودداری کنند زیرا مشخص نیست توسط چه افرادی و در تحت چه شرایطی تولید شده است.