مدیر گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابراز کرد: علایم بیماری کرونا تغییر نکرده بلکه شناخت تیم درمان نسبت به این بیماری افزایش یافته است زیرا از همان ابتدای شیوع ویروس کرونا علایم گوارشی و پوستی وجود داشت.
دکتر حمید رضا نادری، در گفتگو با وب دا، با اشاره به اینکه بیماری کرونا به مرور شناخته تر شده است اما تصور نادرست بین عموم مردم جامعه رواج یافته که علایم بیماری کرونا تغییر کرده این در حالی است که علایم کرونا فقط شناخته تر شده ، بیان کرد: از ابتدا بیماران کرونایی علایمی مانند اسهال، ناراحتی های پوستی را داشتند اما به دلیل ناراحتی حاد ریوی بیشتر تمرکز روی حل مشکلات تنفسی بیماران بود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه علایم تنفسی، درگیری دو طرفه ریه، افت اکسیژن خون، همراه با مشکلات پوستی و ناراحتی گوارشی در بین همه بیماران از ابتدای شیوع کرونا وجود داشته اما مشکلات پوستی و گوارشی شیوع کمتری نسبت به علایم تنفسی داشت، تصریح کرد: اسهال در بین بیماران مبتلا به انفولانزا نیز دیده می شود زیرا ویروس باعث التهاب سلولهای گوارشی نیز می شود و می تواند موجب ایجاد علایمی مانند اسهال، تهوع و درد شکمی و حتی خونریزی گوارشی شود.
دکتر نادری با اشاره به اینکه هیچ گونه تقدم وتاخری در خصوص علایم تنفسی و یا گوارشی بیماری کرونا وجود ندارد، گفت: برخی از افراد ابتدا گرفتار علایم گوارشی می شوند و بعد دچار علایم تنفسی می شوند و بعضی از افراد نیز برعکس؛ از این میان یک درصد افراد نیز دچار خونریزی های گوارشی می شوند البته تهوع و استفراغ در کودکان بیشتر از بزرگسالان دیده می شود.
مدیر گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در گذشته به دلیل نبود اطلاعات کافی در خصوص بیماری کرونا حالت تهوع بیمار را به عارضه های دارویی نسبت می دادیم، اظهارکرد: تظاهرات پوستی نیز از ابتدا شیوع ویروس کرونا در بین بعضی از بیماران دیده می شد اما به واکنش های دارویی نسبت داده می شد و امروز مشخص شد که تظاهرات پوستی نیز یکی از علایم ابتلا به کرونا بوده است.
وی با بیان اینکه بیمار مبتلا به تظاهرات پوستی کرونا با علایمی مانند تاول های آبله مرغان و درگیری تنفسی مراجعه می کند، بیان کرد: علاوه براین برخی از بیماران نیز با نقاط برجسته قرمز روی پوست مثل سرخک و سرخچه مراجعه می کردند که تعداد این افراد حدود 25 درصد کل بیماران مبتلا به کرونا بود.
دکتر نادری با اشاره به اینکه تظاهرات پوستی بیماران مبتلا به کرونا به شکل آبله مرغان ، سرخچه ، کهیر، یا تظاهرات انتهای بند اخر انگشتان به شکل کبودی ، تاول دیده می شود، اظهار کرد: شدت و ضعف بیماران کرونایی در خصوص درگیری ریوی، گوارشی و ضایعات جلدی ممکن است وسیع ویا خفیف باشد.
وی با بیان اینکه تاکنون تاول های آبله مرغان قبل از درگیری ریه دیده شده است، بیان کرد:کبودی انتهای انگشتان ، تاول با درگیری شدید ریوی تظاهرات بیشتری پیدا می کنند بنابراین علایم بیماری کرونا تغییر نکرده بلکه در حال حاضر تظاهرات دیگر این ویروس نیز شناسایی شده است.