بیماران کرونایی بهبودیافته نباید از ماسک سوپاپ‌دار 95N استفاده کنندعضو هیات علمی گروه طب کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: استفاده از ماسک در شرایطی که به دلیل یکسری ضرورتها محدودیت ها برداشته شده،  اهمیت دو چندانی در کنترل ویروس کرونا دارد، البته باید به این موضوع توجه کرد که ماسک های مختلف روش های مصرف متنوع دارند و عموم مردم نیز نیاز به ماسک n95 ندارند.

دکتر فاطمه احمدی، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه براساس برخی ضرورت ها ، یکسری محدودیت های اجتماعی  برداشته شده اما تا وقتی واکسن موثر برای این بیماری ساخته نشود، جوامع همچنان درگیر کرونا خواهند بود، گفت:  باید اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا صورت پذیرد در غیر این صورت شاهد افزایش مجدد ابتلا به بیماری خواهیم بود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه برای تمام بیماریهای عفونی، رعایت بهداشت دست و شستشوی حداقل 30 ثانیه، بخصوص در مواقعی که آلودگی قابل رویت باشد ضروری است، تصریح کرد: استفاده از محلول با پایه الکلی به مدت 20 تا 30 ثانیه و رعایت بهداشت تنفسی نیز یکی دیگر از اقدامات پیشگیرانه در این حوزه است ، همچنین رعایت فاصله اجتماعی یک تا دو متر و عدم حضور در مواقع غیر ضروری در محیط های پر ازدحام و استفاه از ماسک از جمله توصیه های پیشگیرانه است.

متخصص طب کار و بیماریهای شغلی تاکید کرد: انواع مختلف ماسک که در دسترس عموم مردم قرار دارد هر کدام شرایط استفاده به خصوصی دارد اما استفاده از ماسک نفی کننده اهمیت سه رکن قبلی نیست در واقع ماسک مکمل برای سایر موضوعات است.

وی با بیان اینکه یکسری سیاست ها از طرف کارفرما در محیط کاری اعمال می شود علاوه براین هر فرد در جامعه یکسری وظایف در قبال جامعه دارد ادامه داد: حذف مراجعات غیر ضروری به مکان های پرازدحام و رعایت پروتکل های بهداشتی ،ممانعت از حضور فرد دارای علایم در محیط کار از جمله موضوعاتی است که از انتشار بیماری در محیط کار می کاهد.

دکتر احمدی با اشاره به اینکه دور کاری بخصوص برای افرادی که بیماری زمینه ای دارند ضرورت دارد، بیان کرد: علاوه براین کنترلهای مهندسی، تهویه مناسب ، ایجاد موانع برای رعایت فاصله گذاری اجتماعی بین ارباب رجوع و کارمند( نصب پرده پلاستیکی و محافظ شیشه ای)  در شرایط کرونایی ضرورت دارد.

وی با بیان اینکه علاوه براین کارفرما موظف است با توجه به شرایط کاری وسایل حفاظت فردی متناسب با محیط کار برای نیروهای خود فراهم آورد، اظهار کرد: عدم استفاده از ماسک مناسب ، عطسه و سرفه بدون در نظر گرفتن پروتکل های بهداشتی شرایط را برای ابتلا  جمعیت بیشتری به بیماری کرونا فراهم می آورد.

متخصص طب کار و بیماریهای شغلی با اشاره به اینکه در سطح جامعه سه نوع ماسک مورد استفاده قرار می گیرد که ماسک های پارچه ای، جراحی و فیلتر دار از آن جمله هستند، ادامه داد: ماسک های پارچه ای عموما در منزل تهیه می شود و افراد بدون بیماری زمینه ای می توانند از این ماسک های پارچه ای استفاده کنند اما در دوخت این ماسک ها باید توجه کرد که حتما سه لایه باشد و لایه بیرونی از جنس شبیه به پلاستیک برای عدم ورود ذرات آلوده به درو ن ماسک در نظر گرفته شود.

وی عنوان کرد: لایه درونی در این ماسک ها باید جاذب آب باشد و لایه وسط از پارچه ای نمدی باشد که به صورت یک فیلتر عمل کند علاوه براین باید ماسک تمام سطح صورت را تا روی بینی و زیر چانه در برگیرد .

دکتر احمدی با تاکید براینکه نحوه گذاشتن ماسک روی صورت موضوع با اهمیت در استفاده از ماسک های مختلف است، بیان کرد: قبل از گذاشتن ماسک دست ها حتما باید شسته شود و از طریق بند ها و یا کش، ماسک روی صورت خوابانده شود بنابراین دست زدن به وسط ماسک غیر بهداشتی بوده و باعث انتقال ویروس از کف دستان به سطح ماسک می شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه اگر ماسک پارچه ای آلودگی قابل روئیت نداشت نیاز به شستشو ندارد ومی توان در فواصلی که از این ماسک استفاده نمی شود آن را درون پلاستیک تمیز بسته نگهداری کنیم، بیان کرد: برخی از افراد ماسک خود را درون پلاستیکی قرار می دهند و به آن الکل میزنند تا ضدعفونی شود این در حالی است که ماسک پارچه ای فقط با شستشو تمیز می شود و ماسک جراحی وفیلتر دار نیز به هیچ وجه با این روش ها ضدعفونی نمی شود بلکه باید پس از اتمام زمان مصرف ماسک به شکل بهداشتی دور انداخته شود.

وی با اشاره به اینکه در خصوص ماسک های جراحی3 لایه نیز استفاده از این ماسک ها برای افراد بالای 60 سال و افراد دارای فاکتور های خطر و پرسنل بیمارستانی ضرورت دارد، عنوان کرد: علاوه براین برای افراد دیابتی، فشار خون بالا، مصرف کننده های داروهای کورتون، بیماران دیالیزی مصرف این ماسک ها  ضرورت دارد . ماسک های جراحی هر دو ساعت باید تعویض شود و اگر ماسک الودگی ویژه ای داشت و یا مرطوب شد باید سریعا تعویض شود.

دکتر احمدی با بیان اینکه نکته مهم در مصرف ماسک های جراحی این است که حتما گیره بینی داشته باشد و بعد از شستشوی منظم دست ها از ماسک استفاده  شود، عنوان کرد:  ماسک جراحی و فیلتر دار قابلیت شستشو ندارند و با شستشو کیفیت آنها پایین می آید ؛ در خصوص ماسک های فیلتر دار یاn95 نکته حائز اهمیت این است که برخی از این ماسک ها سوپاپ دار هستند و برخی بدو ن سوپاپ اما تا 95 درصد ذرات معلق در هوا را فیلتر می کنند این ماسک ها باید حتما روی صورت خوابیده باشد و استفاده نادرست از این ماسک ها می تواند سلامت فرد را به خطر بیاندازد زیرا در صورتی که به خوبی روی صورت ننشیند کارایی لازم را نخواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه افراد معمولی در جامعه نیاز به استفاده از این ماسک ها ندارند و تحمل این ماسک ها به دلیل شرایط ویژه در دوخت آن برای همه آسان نیست ، گفت: قراردادن دستمال کاغذی در درون ماسک مشکلات تنفسی ایجاد می کند و فرد احساس راحتی نمی کند بنابراین تصور اینکه با دستمال کاغذی نفوذ بیماری سخت تر می شود تصور نادرستی است.

دکتر احمدی با بیان اینکه مدت ماندگاری ویروس کرونا بر روی لباس و محیط متفاوت است، خاطر نشان کرد:  این ویروس در دمای 70 درجه 5 دقیقه ماندگاری دارد و در محیط سرد مثل یخچال تا 2 هفته و بر روی پارچه تا دو روز و شیشه تا 4 روز و استیل و پلاستیک تا یک هفته ماندگاری دارد بنابراین سهل گرفتن این بیماری کار نادرستی است.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image