به گزارش وب دا دكتر غلامحسن خدايي در نشست خبري روز قلب و سالمند كه در مركز بهداشت استان خراسانرضوي برگزار شد اظهار داشت : بيشترين علت مرگ و مير حال حاضر بيماريهاي غيرواگير است كه در اين ميان بيماريهاي قلبي و عروقي مقام اول را دارد .
وي دليل زياد شدن بيماريهاي غير واگير دار را تغيير الگوي زندگي دانست و تصريح كرد : اكثر اين عوامل ، قابل پيشگيري هستند كه مي توان به سادگي از آنها جلوگيري كرد .
معاون فني مركز بهداشت استان خراسانرضوي با اشاره به عواملي كه موجب به وجود آمدن مشكلات قلبي ميشود ادامه داد: تغذيه ناسالم ، كم تحركي ،مشكلات رواني و مصرف دخانيات از عواملي است كه احتمال ابتلاي به بيمايهاي قلبي را در افراد بالا ميبرد .
دكتر خدايي با اشاره به اينكه دنيا به سمت سالمندي ميرود تاكيد كرد : اين مساله از يك جهت خوب است كه نشان دهنده اين است كه سطح سلامت در دنيا بالا رفته و اميد به زندگي در افراد بالاتر رفته است .
وي با اشاره به اينكه 8 درصد از جمعيت دنيا را سالمندان تشكيل ميدهد ادامه داد : بايد اقدامات و مراقبتهاي لازم را در راستاي حفظ كرامت سالمندان انجام داد .
معاون فني مركز بهداشت استان خراسانرضوي در ارتباط با اقدامات انجام شده در مركز بهداشت خراسانرضوي براي سالمندان خاطرنشان كرد : در مركز بهداشت هر سال در جمعيت عوامل خطر مانند نحوه تغذيه ، ميزان تحرك ، مصرف دخانيات و ديگر عوامل مانند اين بررسي ميشود تا مورد استفاده سياستمداران قرار گيرد .
دكتر خدايي تصريح كرد : بايد در بحث پيشگيري نگرش افراد چه مردم و چه مديران را تغيير داد و و همه افراد بايد براي مراقبت از سلامت خود برنامه داشته باشند .
همچنين در ادامه اين نشست دكتر عليرضا حيدري بكاولي عضو هیئت علمی گروه قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به نقش فوقالعاده مادران در سلامت خانواده دارند اظهار داشت : در واقع وظيفه نحوه تغذيه و تعيين الگوي رفتاري و ورزشي در خانوادهها بر عهده مادران ميباشد .
وي با اشاره به اينكه چاره انديشي درمورد مسائل درماني از لحاظ اقتصادي اصلا به صرفه نيست ادامه داد: تكنولوژيهاي درماني تكنولوژيهاي بسيار گران قيمتي را لازم دارد و بهتر است از روشهاي پيشگيرانه استفاده كرد كه بسيار مقرون به صرفه است .
همچنين در ادامه دكتر محمد رضا جويا مدير گروه پيشگيري و مبارزه با بيماريهاي مركز بهداشت خراسانرضوي با اشاره به آمار مرگ و مير در اثر بيماريهاي قلبي در بانوان خاطر نشان كرد : در حدود 46 درصد از مرگ وميرهاي مربوط به بيماريهايي قلبي و عروقي مربوط به بانوان است كه در حدود 7 هزار مورد در سال مي شود .
در ادامه اين نشست خبري دكتر فاطمه محرري رئيس بيمارستان ابن سينا اظهار داشت : عوامل رواني تاثير بسزايي در بروز بيماريهاي قلبي و عروقي دارد و سبب مي شود تا احتمال ابتلا به آنها افزايش يدا كند .
وي ادامه داد : اتفاقاتي مانند فوت همسر ، طلاق ، درگيريهاي فيزيكي ، ممكن است موجب بروز بيماريهايي مانند اسپاسم كرنر و يا سكتهها ناگهاني شود .
رئيس بيمارستان ابن سينا با اشاره به اينكه عادات خلق و خويي نيز نقش بسزايي در ابتلا به بيماريهاي قلبي دارند تاكيد كرد : افرادي كه داراي روحيه مثبت انديش تر وگشاده روتر و صبوتر هستند كمتر نسبت به افرادي كه داراي روحيه تحريك پذير و پرخاشگر و عصبي هستند در معرض ابتلا به بيماريهاب قلبي و عروقي هستند .
همچنين دكتر تكتم مقيمان نماينده مركز تحقيقات سلامت قلب و عروق جامعه نگر با اشاره به اهداف اينموسسه اظهار كرد : هدف اين مركز اين است كه بتواند اقداماتي در راستاي پيشگيري ، درمان و بازتواني افراد مبتلا به بيماريهاي قلبي انجام دهد .
وي در ادامه با اشاره به اينكه قلب مركز تمامي احساسات و عواطف انساني است ادامه داد : از اين جهت داشتن سلامت در قلب موجب به وجود آمدن سلامت در اعتقادات مي شود.