دانشیار گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: در شرایط کرونایی بسیاری از مردم هیجان فقدان و از دست دادن را به نحوی تجربه کردند که کنترل این هیجان در سلامت روحی و روانی خود و اطرافیان آنها نقش تعیین کننده ای دارد.
دکتر نگار اصغری پور در گفتگو با وب دا، با اشاره به اینکه بسیاری از افراد در روزهای کرونایی هیجانات ناخوشایندی را تجربه میکنند، ابراز کرد: یکی از هیجانات ناخوشایندی که این روزها زیاد تجربه میشود، هیجان فقدان و از دست دادن است.
وی ادامه داد: اکثر افراد در شرایط کرونایی به نوعی از دست دادن را تجربه کرده اند ، بعضی افراد کار خود را از دست دادند؛ بعضی روال عادی زندگی شان بهم ریخته است و برخی از افراد نیز عزیزی را از دست دادند و تحمل رنج ناشی از این فقدان برایشان سخت شده است.
روانشناس بالینی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه فقدان و سوگ عزیزان در این روزها متفاوت از روزهای قبل از کروناست، اظهار کرد: خانواده های عزادار معمولا نمیتوانند مراسمی بگیرند و همدلی و همدردی بقیه را نخواهند داشت.
وی ادامه داد: خانواده های داغدار در شرایط کرونایی نمیتوانند وداع با عزیزشان را آنطوری که دلشان میخواهد انجام دهند و این سختی کار را بیشتر میکند.
دکتر اصغری پور با اشاره به اینکه لازم است در برخورد با خانواده های عزادار یک سری نکات مورد توجه باشد، عنوان کرد: اطرافیان خانواده عزادار باید سعی کنند این روزها بیشتر کنارشان باشند و با تماس تلفنی خانواده عزادار را تشویق به بیان درد و دل و خاطرات عزیز از دست رفته کنند .
وی عنوان کرد: حتی یک نفر را از اعضای خانواده یا همراهانشان در نظر بگیرید تا در کارهای خانه به آنها کمک کند، علاوه براین میتوانید پیشنهاد دهید یک کانال خانوادگی تشکیل دهند و در آن به ارائه و مرور خاطرات، درد و دل ها بپردازند.
روانشناس بالینی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: تماس تلفنی را با خانواده عزادار اصلا قطع نکنید و آنها را تشویق کنید که به کارها و روال عادی روزمره شان برگردند.
وی گفت: اطرفیان باید به تغذیه و خواب خانواده عزادار توجه کنند و در صورتی که علائم افسردگی آنها شدید باشد به طوری که در روال عادی زندگی شان اختلال ایجاد میکند، خواب آنها بهم میریزد و نمیتوانند از پس کارهای روزمره خود برآيند حتما از کمک یک مشاور یا یک متخصص بهره بگیرید.