به گزارش وب دا دكتر رضا افشاري با اشاره به نقش دانشگاه علوم پزشكي مشهد در اين روند اظهار داشت : دانشگاه علوم پزشكي مشهد نقش موثري در مشاركت براي تربيت نيروي انساني اين طرح داشته است .
رئیس مرکز تحقیقات اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد میزان صرفه جويي شده در ترك دادن معتادان را بالاتر از درآمد بسياري از نهادهاي اداري دانست و تصريح كرد : برنامه هاي مربوط به ترك اعتياد موفق ترين برنامه هاي حفظ سلامت در جامعه هستند .
عضو هيئت علمي دانشگاده علوم پزشكي مشهد با بيان اينكه در كشور ما اعتياد به مواد مخدر سنتي شايع تر است ادامه داد: در گزارش اداره جرائم و مواد مخدر سازمان ملل متحد استفاده از تركيبات كوكائيني در ايران بسيار نادر است و مصرف تركيبات شيشه رو به افزاريش است ولي خوشبختانه هنوز در مقايسه با ديگر كشورها مقام بالايي ندارد .
رئيس مركز تحقيقات اعتياد دانشگاه علوم پزشكي مشهد با اشاره به اينكه 5 درصد هروئين دنيا در ايران استفاده مي شود هشدار داد : جاي بسيار تاسف است كه 43 درصد ترياك دنيا نيز در ايران مصرف مي شود .
دكتر افشاري در اين راستا تاكيد كرد : از اين رو برنامه هاي بهداشتي و سلامت در راستاي ترك اعتياد در ايران بسيار حائز اهميت است .
وي در ارتباط با راهكارهايي كه مي توان از آنها براي كم كردن مصرف اعتياد در جامعه استفاده كرد خاطرنشان كرد :گسترش آموزش عمومي، گسترش سيستم درماني، تقويت نيروي انتظامي، داشتن نظارت كافي روي داروخانه ها در راستاي نداشتن فروش داروهاي اعتياد آور، اضافه كردن 2 واحد درس اعتياد به دوره پزشكي عمومي از جمله راهكارهايي است كه مي تواند به پيشگيري و درمان به موقع اعتياد كمك كند.
رئيس مركز تحقيقات اعتياد دانشگاه علوم پزشكي مشهد با اشاره به مواردي كه بايد به آنها براي كم خطر كردن بيماري اعتياد دقت كرد افزود : افراد بايد دقت كنند كه به چند اعتيادي مبتلا نشوند به اين معني كه هم زمان از چند نوع مواد مخدر استفاده نكنند به عنوان مثال زياد ديده مي شود افرادي كه هم از شربت متادون و هم از ترياك استفاده مي كنند و يا افراد نوع مصرفشان سنگين نشود به عنوان مثال نحوه استفاده شان از مصرف خوراكي به تزريق تبديل نشود .