همزمان با ماه محرم طرح تشدید کنترل و نظارت بر بهداشت محیط در استان خراسان رضوی به اجرا در می آید .
به گزارش وب دا ، مدیر گروه تخصصی بهداشت محیط و حرفه ای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت : در این طرح ناظران بهداشتی به منظور پیشگیری از بروز و شیوع هرگونه بیماری مرتبط با آب و غذا بر عملکرد تهیه و توزیع مواد غذایی مساجد ، تكايا و مكان هايي كه مراسم عزاداري در آن برگزار می شود نظارت می کنند .
مهندس علی اصغر حسنی با اشاره به اینکه همزمان با برگزاري جلسات و مراسم مذهبي و عزاداري در مساجد و تكايا ، توزيع نذورات و غذا توسط هموطنان و هيات امنا مساجد صورت مي گيرد و از طرفي بروز بيماريهاي مرتبط با غذا بويژه بيماريهاي واگيردار روده اي در مكان هايي كه بصورت دسته جمعي غذا تهيه و توزيع مي شود بيشتر مي باشداظهار داشت : رعایت نکردن ضوابط بهداشتي از جمله بهداشت فردي، محيطي و مواد غذايي در اين اماكن و مراسم عمومي موجب بروز مسموميت هاي گسترده خواهد شد .
وی با بیان اینکه تمامی افراد درگیر در توزیع آب ، چای ، غذا بایستی نسبت به دریافت کارت معاینه پزشکی اقدام کنند و رعایت بهداشت فردی آنها ضروری است خاطر نشان کرد : توجه به تهیه مواد غذایی اولیه سالم و بهداشتی ، اجتناب از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده درمجاورت هم ، تهیه فرآورده های دامی با کشتار مجاز و بسته بندی شده مورد تائید وزارت بهداشت ، استفاده از نمکهای بسته بندی ید دار و سالم سازی میوه و سبزی از نکاتی است که در این ایام باید به آن توجه شود .
مدیر گروه تخصصی بهداشت محیط و حرفه ای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع چای و مواد غذایی گرم از ظروف گیاهی استفاده شود خاطر نشان کرد : لازم است توزیع آب ، شربت و یا شیر میان دسته های عزاداری و یا در مراسم با لیوان یکبار مصرف صورت گیرد.
مهندس حسنی تصریح کرد : تمامی افرادی که قصد توزیع نذورات را دارند باید با هماهنگی مسئولین هیئت های امنای مساجد و تکایا نسبت به دریافت مجوز بهداشتی از مراکز بهداشت محل اقدام کنند .
وی گفت : همچنین ذبح و قربانی احشام در جلوی دسته های عزاداری و یا در محل تکایا و مساجد ممنوع و در این زمینه باید هماهنگی لازم با اداره دامپزشکی بعمل آید.