به گزارش وب دا ، دکتر احمد شاه فرهت با اشاره به اینکه بیماری های روماتیسمی از بیماری های شایع کودکان به شمار می رود که  به علت در پی داشتن عوارض جدی و خطرناک همواره مورد توجه بوده است اظهار داشت: علایم این بیماری ها شبیه سرماخوردگی است و همراه با تب، علایم تنفسی و درد استخوانی است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه علت دسته بزرگی از بیماریهای روماتیسمی ناشناخته است اما ژنتیک در ابتلای فرد به این بیماری ها نقش مهمی داردخاطر نشان کرد :بیماری های روماتیسمی عوارض جدی مانند تخریب مفاصل، اختلالات بینایی و معلولیت به همراه دارد و در صورتی که به موقع تشخیص داده و درمان شود از شدت این عوارض کاسته خواهد شد.

دکتر احمد شاهد فرهت واسکولیت ( التهاب عروق )را یکی از بیماریهای شایع روماتیسمی عنوان کرد و گفت:واسکولیت ممکن است در عروق کوچک یا در عروق متوسط مثل عروقی که کار خون رسانی به عضلات را انجام می دهند یا در عروق بزرگ همچون عروقی که از قلب خارج می شوند رخ دهد و واسکولیت عروق کوچک در کودکان شایع تر است.

وی با بیان اینکه این بیماری علایم عمومی شبیه سرماخوردگی دارد اظهار داشت : درد مفاصل و ضایعات پوستی در اندام تحتانی ، تورم در مفاصل بزرگ اندام تحتانی مثل زانو یا مچ پا ،علایم گوارشی از جمله  دل درد که گاهی گذرا و گاه شدید و همراه با تهوع و استفراغ است و در برخی مواقع مشاهده شدن خون در ادرار از دیگر علائم این بیماری به شمار می رود .

عضو مرکز تحقیقات کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد : برای درمان این بیماری داروهای سبک از جمله آسپرین، داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی ایبوپروفن تجویز می شود و اگر بیماری با این داروها کنترل نشد، از داروی کورتیکو استروئید یا کورتن استفاده می شود.

وی روماتیسم مفصلی را از دیگر بیماریهای روماتیسمی کودکان برشمرد و اظهار داشت : این بیماری یکی از بیماری های شایع مفصلی کودکان است و همان طور که در بزرگسالان به تخریب مفصل منجر می شود در کودکان هم ممکن است به تخریب مفصل و اختلال رشد منجر شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه این بیماری به طور کلی در کودکان ۲ تا ۴ سال شایع است ولی گاهی در سنین پایین تر یا بالاتر مشاهده می شود گفت: این بیماری انواع متفاوتی دارد ممکن است کمتر از ۴ مفصل یا بیشتر از ۴ مفصل را درگیر کند ،در این حالت بیماری بیشتر انگشتان و مچ دست ها را می گیرد، سیر پیش رونده ای دارد و در صورتی که درمان به موقع آغاز نشود باعث تخریب مفصل می شود.

وی با بیان اینکه نوع دیگر بیماری روماتیسم مفصلی  نوع سیستمیک آن است که به استیل (Stills) معروف است اظهار داشت : در این بیماری کودک تب بسیار بالایی دارد و حال عمومی بد بیمار علایم دیگر را تحت الشعاع قرار می دهد به تدریج مفاصل زانو یا ران یا دست ها متورم و دردناک و حساس می شود و  گاهی راش های جلدی به صورت ضایعات قرمز رنگی در پوست ظاهر می شود

این فوق متخصص نوزادان با اشاره به اینکه در این بیماری تب  کودکان شب ها به اوج می رسد و به همین دلیل یکی از بهترین راه های تشخیص بیماری به شمار می رود گفت : اگر بیماری به موقع تشخیص داده نشود ممکن است مفصل کاملا تخریب و کودک دچار معلولیت شود.

دکتر احمد شاه فرهت افزود: در این شکل از روماتیسم، درگیری قلبی شایع نیست. طبق آمارها نیم درصد از کودکان ممکن است به این نوع از روماتیسم مبتلا شوند که به دلیل مزمن بودن بیماری کیفیت زندگی فرد تحت تاثیر قرار می گیرد.

عضو مرکز تحقیقات نوزادان دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد : از دیگر بیماری های روماتیسمی که ممکن است چشم را درگیر کند، سوریازیس است که در بزرگسالان و کودکان ممکن است پس از مشکل مفصلی، به اختلال بینایی بینجامد ولی معمولا به علت تشخیص علایم ، منجر به نابینایی نمی شود. در اغلب موارد درگیری چشم قابل پیش گیری و عوارض چشمی قابل کنترل است.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image