به گزارش وب دا دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر عباس عظیمی با اشاره به اینکه تنبلي چشم عبارت است از نديدن در يك يا دو چشم به نحوي كه با هيچ شكلي علت اين نديدن را نتوانيم بيابيم اظهار داشت : بهترين زمان تشخيص تنبلي چشم و اقدام براي درمان، قبل از سه سالگي و پنج سالگي است و هر چه از اين زمان بگذرد درمان سخت تر مي شود.
دانشیار گروه بینایی سنجی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکيد بر اين که عوامل مختلفي در بروز تنبلي چشم دخيل هستند، عمده ترين دليل آن را عیوب انکساری عنوان کرد و گفت : ضعيفي هاي بالا، نزديک بيني، دوربيني، آستيگماتيسم در يک يا هر ۲ چشم، بيماري هاي ارثي چشمي، اختلالات تومور، مسائل دوران بارداري و حين تولد کودک و ضربات مختلف چشمي از ديگر عوامل بروز بيماري تنبلي است.
رئیس انجمن اپتومتری خراسان رضوی با اشاره به اینکه در سنین قبل از 5 سالگی سيستم بينايي خيلي سريع رشد وتكامل مي يابد و ارتباطات پيچيده ای بين چشم و مغز ايجاد مي شود اظهار داشت : بنابراين اگر فرد يا كودكي مبتلا به تنبلي چشم تشخيص داده شد بايد در اولين فرصت درمان آغاز شود.
گفتنی است طرح پیشگیری از تنبلی چشم همه ساله از اول آبان ماه تا نیمه آذر در تمامی مهدهای کودک استان خراسان رضوی همزمان با سراسر کشور اجرا می شود و لازم است والدینی که فرزندی در این سنین دارند و به مهدهای کودک نمی روند از این طرح استفاده کنند .