به گزارش وب دا ، دکتر زهرا اباصلتی گفت:انواع خوراکیهای بستهبندی شده بايد پروانه ساخت از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، علامت استاندارد، نام و نشانی کارخانه، تاریخ تولید و انقضای معتبر، مشخصات ترکیبات تشکیلدهنده، پوشش سالم و تمیز داشته باشند و ترجیحاً این مواد از موادی انتخاب شوند که دارای برچسب موادغذایی باشد.
وی خشکبار، خرما، انواع میوه خشک، انواع مغزها، کشمش، نخودچی، آجیل، آجیل سویا، انواع میوه سالم كه شسته شده و ضدعفونی شده و در بسته بندیهای یک نفره وکیوم شده ،توتخشک، انجیرخشک و انواع ماست، نوشیدنیهايي مانند دوغ بدون گاز و انواع آبمیوه طبیعی (استریلیزه یا پاستوریزه)، ماءالشعیر و آبمعدنی ،انواع شیر، پنیر، بستنی (به جز بستنی یخی) را از جمله این مواد برشمرد .
مسئول بهبود تغذيه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: لقمه سالمي كه در بوفه مدارس عرضه مي شود بايد نان و پنیر و گردو، نان و تخممرغ، نان و پنیر و خیار، نان و پنیر و گوجهفرنگی و نان و کره و عسل باشد و حتما بايد خیار و گوجهفرنگی ، شسته شده و ضدعفونی شده باشد.
دکتر زهرا اباصلتی گفت :عرضه غذاهای پخته مانند انواع آش و سوپ، لوبیا، عدس، حلیم، شلهزرد و فرنی، به شرط داشتن کلیه شرایط تهیه آنها بلامانع است همچنين آشپزخانه مدارس بايد آییننامه بهداشت محیط مدارس را داشته باشد.
وی افزود: در خصوص موادغذایی که عرضه آن در پایگاه تغذیه سالم غیرمجاز است، گفت: انوع پفک، انواع یخمک، نوشابههای گازدار (به جز ماءالشعیر)، آدامس، سوسیس، کالباس، سالادالویه، چیپس، انواع لواشک، آلو و آلوچه، آبنباتهایی که به سطح دندان میچسبند، آب میوههایی که از آب و قند و اسانس میوه تهیه شدهاند، فلافل و بستنییخی در بوفه هاي مدارس ممنوع است.
گفتني است: جدول فهرست موادغذایی قابل عرضه در پایگاه تغذیه سالم و جدول موادغذایی که عرضه آن در پایگاه سالم غیرمجاز است، باید در محل مناسب و در معرض دید دانشآموزان و کارکنان مدارس نصب شود.