کنترل عوامل خطر و انجام اقداماتي همچون ارتقاء سطح بهداشت عمومي و کيفيت زندگي نقش موثري در پيشگيري از سرطان دارد .


 

00137.jpg - 2.12 Kbبه گزارش وب دا ، عضو مرکز تحقيقات سرطان دانشگاه علوم پزشکي مشهد کاهش عوامل خطر و تقویت عوامل محافظتی، خطر ابتلا به سرطان ها را پایین می آورد اظهار داشت: بعضی از عوامل خطر قابل کنترل هستند و بعضی دیگر غیرقابل کنترل. به عنوان نمونه، سیگار و وراثت ژن های خاص، هر دو، از عوامل خطر برای بعضی از سرطان ها محسوب می شوند ولی فقط از سیگار می توان اجتناب کرد. ورزش معمولی و رژیم غذایی سالم برای عمده سرطان ها از عوامل محافظتی به حساب می آیند.

براي جلوگيري ازسرطان سيگار نکشيد

دکتر سودابه شهيد ثالث با اشاره به اينکه اجتناب از استعمال دخانيات از جمله راهکارهاي پيشگيري از سرطان به شمار مي رود خاطر نشان کرد :‌سرطان ریه که سرطان نسبتاً شایعی بوده و درمان آن نیز مشکل است، رابطه بسیار نزدیکی با مصرف دخانیات دارد. کسانی که دخانیات استعمال نمی­کنند، به میزان بسیار کمتری نسبت به مصرف کنندگان دخانيات به سرطان ریه دچار می­شوند.

عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد با اشاره به اينکه ‌سرطان­های دیگری هم هستند که ارتباط آنها با استعمال دخانیات به اثبات رسیده است که  از آن جمله می­توان سرطان­های دهان، گلو، حنجره، مری، مثانه و پانکراس اشاره کرد خاطر نشان کرد :‌ دود ناشی از استعمال دخانیات برای اطرافیان نیز بسیار خطرناک و مضر است و خاطر ابتلا به سرطان را در آنها نيز افزايش مي دهد .

تماس طولاني مدت با نور خورشيد خطر ابتلا به سرطان را افزايش مي دهد

اين متخصص انکولوژي و راديوتراپي دانشگاه علوم پزشکي مشهد با اشاره به اينکه سرطان پوست یکی از شایع­ترین سرطان­ها می­باشد و ارتباط اثبات­شده­ای با میزان تابش اشعه خورشید به بدن دارد.اظهار داشت :‌تماس طولانی مدت و شدید با نور آفتاب به خصوص در افرادی که پوست روشن داشته و به سرعت دچار آفتاب­سوختگی می­شوند، می­تواند زمینه­ساز ایجاد سرطان­های مختلف پوستی شود

دکتر سودابه شهيد ثالث با اشاره به راهکارهاي پيشگيري از سرطان پوست گفت :در تابستان و در ساعات تابش شدید آفتاب (11 صبح تا 4 بعداز ظهر) از مکان­های سایه­دار استفاده شود ، استفاده از کلاه و لباس هاي داراي پوشش کامل و استفاده از کرم هاي محافظ پوست جهت پوشاندن تمام قسمت هاي باز بدن از جمله اين راهکارها به شمار مي رود .

داشتن تغذيه صحيح راهکاري مناسب در پيشگيري از سرطان

وي در ادامه با اشاره به اينکه نقش تغذيه در ایجاد تعداد زیادی از سرطان­ها به اثبات رسیده است خاطر نشان کرد:‌ غذاهای پرچرب به خصوص غذاهای حاوی چربی حیوانی، غذاهای سرخ­شده یا کبابی­شده، غذاهای نمک­سودشده و نیز مواد غذایی کپک زده، می­توانند در ایجاد سرطان نقش داشته باشند.

عضو مرکز تحقيقات سرطان دانشگاه علوم پزشکي مشهد گفت : مصرف غذاهای کم­چرب، انواع سبزی و میوه­ها و غذاهایی که حاوی فیبر فراوان هستند، می­تواند در جلوگیری از ایجاد بسیاری از سرطان­ها نقش جدی ایفا نماید.

ورزش و تعادل وزن نقش موثري در پيشگيري از سرطان دارد

عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد در ادامه خاطر نشان کرد :‌ورزش روزانه یا یک روز در میان که به طور منظم انجام شود، باعث تنظیم وزن و فعالیت­های بدنی می­شود و از ایجاد بسیاری از بیماری­ها از جمله سرطان پیشگیری مي کند

اين متخصص انکولوژي و راديوتراپي توصيه کرد :‌براي پيشگيري از بسياري از بيماري ها از جمله سرطان ،سعی کنید با حفظ تعادل در رژیم غذایی و نیز فعالیت خود، وزن بدنتان را به حد ایده­آل برسانید.

مصرف الکل در ابتلا به بسياري از سرطان ها نقش دارد

دکتر سودابه شهيد ثالث با اشاره به اينکه مصرف الکل در ایجاد بسیاری از سرطان­ ها از جمله  دهان، گلو، حنجره، مری، کبد و لوزالمعده نقش دارد افزود :‌مصرف الکل به همراه استعمال دخانیات احتمال ایجاد سرطان را به مراتب افزایش خواهد داد. بنابراین هرگز به مشروبات الکلی نزدیک نشوید.

توجه به علائم هشدار دهنده سرطان شانس شناسايي اين بيماري را در مراحل اوليه افزايش مي دهد

وي با اشاره به اينکه سرطان در ابتدا یک بیماری محدود و کوچک است که اگر به موقع تشخیص داده و درمان شود، شانس بهبود کامل آن بسیار زیاد می­باشد.اظهار داشت :‌ توجه به علایم کوچکی که در ابتدای ایجاد سرطان پیدا می­شوند، می­تواند باعث تشخیص زودهنگام سرطان گردد.

عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد تغییر در عادات دفع مدفوع یا ادرار مثل یبوست یا اسهال غیرطبیعی به مدت طولانی، وجود خون در مدفوع، اختلال دفع ادرار و وجود خون در ادرار،زخمی که پس از دو هفته بهبود نیابد،تغییر در اندازه، شکل و رنگ زگیل یا خال­های موجود در بدن،ایجاد توده یا برآمدگی در پستان یا هر نقطه دیگر بدن،خونریزی یا ترشح غیرطبیعی دستگاه تناسلی زنانه یا مجاری طبیعی بدن،اشکال در بلع غذا و سرفه­های مداوم یا گرفتگی صدا را از جمله علائم ابتلا به سرطان برشمرد و خاطر نشان کرد :‌مراجعه به هنگام به پزشک نقش موثري در تشخيص زود رس بيماري و در نتيجه افزايش شانس درمان دارد .

معاینات پزشکی را جدی بگیرید

دکتر سودابه شهيد ثالث خاطر نشان کرد :‌ باید توجه داشت که بسیاری از سرطان­ها تنها با معاینه پزشکی و آزمایش­های تکمیلی تشخیص داده می­شوند. عمده­ترین سرطان­هایی که می­توان با معاینه و آزمایش­های پزشکی در مراحل اولیه آنها را تشخیص داد و درمان کرد، شامل سرطان­های پستان، دهانه رحم و روده بزرگ می­باشد.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image