به گزارش وب دا دانشگاه علوم پزشکی مشهد دکتر هنگامه نامداری‌تبار در حاشیه همایش برنامه کشوری استراتژیک ایدز که به میزبانی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد اظهار داشت: یکی از استراتژی‌های کنترل بیماری ایدز در کشور تامین سلامت خون است که بر این اساس  و با اقداماتی که در این حوزه صورت گرفته است در حال حاضر آمار ابتلا از خون در چند سال اخیر روند کاهشی داشته است و در حال حاضر این رقم در کشور به صفر رسیده باشد.
وی با اشاره به استراتژی‌‌های برنامه کشوری کنترل بیماری HIV گفت: پس از آموزش و اطلاع‌رسانی دومین استراتژی تعریف شده در حوزه کنترل بیماری HIV تامین سلامت خون است.
کارشناس مسئول برنامه پایش و ارزشیابی ایدز وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در ارتباط با حمایت از بیماران HIV مثبت گفت: با توجه به نیازهای حمایتی که بیماران HIV مثبت دارند مقرر شده است که این بیماران در صورت نداشتن بیمه با حمایت وزارت رفاه، سازمان‌های بیمه‌گر  و کمیته امداد امام خمینی تحت پوشش بیمه قرار گیرند.

دکتر نامداری تبار در ارتباط با بیماران HIV مثبت شناسایی شده در سطح کشور گفت: 23هزار نفر HIV مثبت در کشور شناسایی شده اند که پیش‌بینی می‌شود تعداد این افراد با توجه به افراد شناسایی‌نشده به 80 تا 100 هزار نفر افزایش یابد.
وی همچنین به علل شایع ابتلا به بیماری HIV اشاره کرد و ادامه  داد: در حال حاضر انتقال از طریق معتادان تزریقی مهم‌ترین عامل در بروز بیماری HIV است به گونه‌ای که 69 درصد مبتلایان به HIV در کشور را معتادان تزریقی به خود اختصاص داده اند.

کارشناس مسئول برنامه پایش و ارزشیابی ایدز وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در ارتباط با آموزش و افزایش آگاهی‌های عمومی مردم گفت: استراتژی اولیه که در برنامه پایش و ارزشیابی بیماری HIV مثبت در نظر گرفته شده است آموزش و اطلاع‌رسانی است.
دکتر نامداری تبار  افزود: آنچه که مسلم است آموزش و اطلاع‌رسانی می‌تواند نقش بسزایی در کاهش و پیشگیری از ابتلا به بیماری داشته باشد که دراین راستا باید آموزش‌ها به گونه‌ای باشد که بیمار HIV مثبت به یک هیولا در جامعه و در نهایت فردی ترد شده از اجتماع تبدیل نشود.
وی  تاکید کرد: در برخورد بابیماری HIV مثبت باید به گونه‌ای برخورد کرد که ذهن جامعه نسبت به این بیماری نه خوش بین باشد و نه نسبت به این بیماری با نگاه بدبینانه‌ای نگاه کنند.
کارشناس مسئول برنامه پایش و ارزشیابی ایدز کشور افزود: برنامه کنترلHIVتنها مختص به یک سازمان و یا نهاد خاص نیست و در این راستا هر یک از سازمان‌ها داری نقش خاصی هستند.
نامداری‌تبار به نقش وزارت بهداشت و درمان در ارتباط با بیماران HIV مثبت اشاره کرد و اظهار داشت: وزارت بهداشت و درمان در این حوزه متولی جمع‌آوری اطلاعات و مراقبت ودرمان از افراد مبتلا است.
کارشناس مسئول برنامه پایش و ارزشیابی ایدز وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه برنامه کنترل بیماری HIV  از سال 81 در کشور آغاز شده است گفت: امسال سومین برنامه کنترل بیماری HIVمثبت در کشور اجرا شده است که در اجرای این برنامه 23سازمان مشارکت دارند.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image