رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: توجه به نیازهای تغذیه ای در دوران سالمندی از اهمیت بسزایی برخوردار است.
دکتر زهرا اباصلتی در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه نياز به انرژي با بالارفتن سن كاهش مي يابد كه اساسا به علت فعاليت بدني كمتر و كاهش توده عضلاني مي باشد، اظهار کرد: نيازهاي پروتئيني با بالارفتن سن تغييري نمي كند، ولي معمولا به علت كاهش انرژي دريافتي و تغيير ذائقه مقدار كافي تامين نمي شود.
وی با بیان اینکه در سالمندی نیز مانند تمام سنين توصيه مي شود كه افراد با مصرف كربوهيدرات بيش از نيمي از انرژي دريافتي را تامین کنند، گفت: فيبر غذايي به مقدار 20 تا 35 گرم روزانه توصيه ميشود .
دکتر اباصلتی با اشاره به اینکه سالمندان سالم، مي توانند حداكثر 30درصد از كالري روزانه خود را از چربي دريافت كنند، عنوان کرد: مقدار چربي هاي اشباع نبايستي بيش از 8 تا 10 درصد كالري را تشكيل دهد و مقدار كلسترول دريافتي از 300 ميلي گرم روزانه تجاوز نكند.
وی با بیان اینکه نياز به ويتامين D، ويتامين B12 و كلسيم در سالمندان تغيير ميكند گفت: سالمندان به علت كم شدن جذب ويتامين D در بدن و نيز كاهش ساخته شدن اين ويتامين در پوست ممكن است به كمبود اين ويتامين دچار شوند.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه دريافت ناكافي آهن در سالمنداني كه گوشت قرمز، ماهي و ماكيان استفاده نمي كنند ديده مي شود، عنوان کرد: بعضي از مواد مغذي در مقادير زياد سمي هستند و در جذب ريز مغذيها ممانعت ايجاد مي كنند. مصرف اضافه ويتامينها موجب هيپر ويتامينوز مي شود. مقدار دريافت مكمل ها بايستي با توجه به مقدار آنها در رژيم مصرفي و نياز سالمندان توصيه شود.
دکتر اباصلتی با بیان اینکه بسياري عوامل در دريافت و مصرف مواد مغذي در بدن سالمندان نقش دارد، گفت: توجه به وضعيت تغذيه اي سالمندان به لحاظ تداخل دارو ، با ماده مغذي،حالت افسردگي، بي اشتهايي ، آرتريت، تغييرعمل دفع از طريق سيستم هاي گوارشي و ادراري ، سلامت دهان و دندانها ، مشكلات چشمي، استئوپروز، بيماري آلزايمر و تغييرات فيزيولوژيكي مورد تاکید است.
وی همجنین در ادامه به مصرف کافی آب در سالمندان تاکید کرد و گفت: توصیه می شود سالمندان در طی روز به میزان کافی از آب و مایعات استفاده کنند.|