رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر راه اندازی مهدهای کودک ویژه فرزندان پرسنل شاغل در واحدهای زیر پوشش دانشگاه تاکید کرد.

به گزارش وب دا، دکتر محمد علی کیانی در هفتمین نشست قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: در حوزه مهدکودک‌ها از تمامی مجموعه‌های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مشهد می‌خواهیم که چنین فضایی را داشته باشند تا مادران شاغل دغدغه‌ای در خصوص نگهداری فرزندانشان در زمان خدمت نداشته باشند.

وی در همین رابطه بیان کرد: تا چند ماه دیگر راه‌اندازی پردیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد را خواهیم داشت و باتوجه به انتقال معاونت‌ها، دانشکده‌ها و واحدهای اداری به این مکان، باید فضای مهدکودک هم در این مکان لحاظ یابد تا والدین دغدغه‌ای در این خصوص نداشته باشند.

باید فرهنگ‌سازی‌ها و تشویق‌های موضوعات ازدواج و فرزندآوری به‌خوبی انجام شود

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: موضوعات افزایش آمار ازدواج و فرزندآوری باید به‌خوبی در جامعه فرهنگ‌سازی شود و در کنار آن باید حداقل‌هایی در تشویق‌های ازدواج و فرزندآوری هم لحاظ گردد.

دکتر کیانی اظهار کرد: باید زمینه ازدواج آسان و راحت فراهم شود و پس از آن تشویق به فرزندآوری شود، زیرا تا ازدواجی نباشد، فرزندآوری هم نخواهد بود.

وی تصریح کرد: فرهنگ‌سازی باید توسط مجموعه‌های فرهنگی مرتبط همچون ارشاد و ورزش و جوانان انجام شود و دانشگاه‌ها و دانشکده‌های‌ علوم پزشکی هم کارهای حوزه فرزندآوری را دنبال کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه حمایت لازم را از شاغلان این دانشگاه در حوزه‌های ازدواج و فرزندآوری داریم، خاطرنشان کرد: فعالیت‌های حضوری و دورکاری مادران باردار و شیرده بسته به نوع کار آنان بوده، گرچه ما حمایت لازم را از هر دو گروه داریم تا فرزندی سالم به دنیا آورده و پرورش دهند.

دکتر کیانی با تاکید بر اینکه در شرایط کل باید حداقل‌هایی در تشویق‌های ازدواج و فرزندآوری لحاظ شود و در کنار آن نیز بار مالی جوانی جمعیت در موضوعات مختلف به‌ویژه خوابگاه متاهلان به‌خوبی دیده شود، گفت: متاسفانه در حوزه متاهلان نه خوابگاهی داریم و نه اینکه شرایطی را برای برگزاری برنامه‌ها و مراسم‌هایشان داریم و از معاونت‌های فرهنگی و توسعه می‌خواهیم که این موضوع را پیگیر باشند.

ازدواج و فرزندآوری به‌هنگام اولین و مهمترین اقدام در حوزه‌های افزایش و جوانی جمعیت بوده است

در این نشست دکتر سیدجواد حسینی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تصریح کرد: علاوه بر ازدواج باید موضوعات ناباروری و طلاق به‌طور ویژه دیده شود و متاسفانه در هر دو زمینه جزو آمارهای بالا هستیم و باید در جهت رفع آسیب‌ها و دغدغه‌های این حوزه به‌طور ویژه تلاش کنیم.

وی اضافه کرد: اولین و مهمترین اقدام در حوزه‌های افزایش و جوانی جمعیت ازدواج و فرزندآوری به‌هنگام بوده و عمده علت کاهش آمارها عدم ازدواج پسران و دختران در این سن بوده و باید برای رفع این مشکلات از ظرفیت‌های تمامی مجموعه‌ها به‌خصوص موارد فعال در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی استفاده کنیم و اینگونه نیست که بگوییم دانشگاه علوم پزشکی مشهد تنها مسئول و متولی این حوزه است.

جانشین قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه بنا بوده که هر حوزه کاری تشویقی‌هایی در حوزه‌های ازدواج و فرزندآوری برای شاغلان در این دانشگاه لحاظ گردد، بیان کرد: از تمامی مجموعه‌ها می‌خواهیم که این کار را در راستای تشویق بیش از پیش به دو موضوع ازدواج و فرزندآوری بی‌وقفه و به‌صورت یکپارچه انجام دهند.

مادران باردار و شیرده شامل فعالیت کاری در شیفت شب نمی‌شوند

در ادامه این نشست دکتر محمد وجدانی، معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تاکید کرد: در کمیته پشتیبانی نسبت به جمع‌آوری خانه‌های سازمانی واحدهای تحت پوشش اقدام شده و پس از جمع‌بندی اطلاعات مورد نیاز افراد واجد شرایط شناسایی شدند.

وی ضمن اشاره به برنامه‌های قانون برنامه ششم توسعه در موضوعات ازدواج و فرزندآوری، تصریح کرد: طبق قانون برنامه ششم توسعه در خصوص استخدام نیروی جدید به ازای تاهل و داشتن هر فرزند یک تا ۵ سال و اختصاص خانه‌های سازمانی به زوجین واجد شرایط را داریم.

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: همچنین بند مرخصی زایمان تا ۹ ماه اجرا می‌شود، بندی که در شرایط خاص تا ۱۲ ماه هم قابل اجراست، ضمن اینکه مادران باردار و شیرده شامل فعالیت کاری در شیفت شب نمی‌شوند.

میزان باروری در خراسان رضوی از میانگین کشوری پائین‌تر است

همچنین دکتر محمد احمدیان، دبیر کمیته جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم در این نشست، گفت: جمعیت جهان در سال ۲۰۱۷، ۷ میلیارد و ۵۵۰ میلیون نفر بوده و جمعیت ایران هم در آخرین سرشماری ۷۹ میلیون و ۹۲۶ هزار و ۲۷۰ نفر بوده که از این میزان ۶ میلیون و ۵۲۴ هزار و ۹۲۸ نفر و معادل ۸ درصد کشور در خراسان رضوی بوده و این استان پس از تهران در رتبه دوم کشور قرار دارد.

وی افزود: ایران در گزارش رسمی در رتبه ۱۸ جهان به لحاظ جمعیتی بوده، اما پیش‌بینی پائین آمدن این رتبه تا سال ۲۱۰۰ کاهش چشمگیری داشته باشد و جمعیت حدود ۸۰ میلیون کنونی به ۳۱ میلیون کاهش یابد.

دبیر کمیته جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه طبق فرموده مقام معظم رهبری باید از دو سوم پنجره جمعیتی و از گروه جوان استفاده شود، تصریح کرد: در حال حاضر عمده جمعیت کشور در گروه سنی ۳۰ تا ۶۵ سال بوده و این به معنای به صدا درآمدن زنگ پیری جمعیت بوده و باید در مسیر جوانی جمعیت در استان و کشور به‌طور ویژه تلاش کرد.

دکتر احمدیان با بیان اینکه نگرانی این روزها برای کاهش آمارها در سال‌های ۱۴۱۰ تا ۱۴۲۰ در مشهد، خراسان رضوی و ایران است، خاطرنشان کرد: هم‌اکنون میزان باروری استان از میانگین کشوری پائین‌تر بوده و این وضعیت در شهر مشهد بدتر و نگران‌کننده‌تر است.

177.jpg - 74.10 kB

176.jpg - 78.96 kB

 


اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image