دانشیار گروه سم شناسی دانشگاه علوم پزشکی گفت:کودکان زیر 5 سال به دلیل سطح درک متفاوت از محیط نسبت به بزرگسالان، بیشتر در معرض خطر مسمومیت قرار دارند".
دکتر بیتا دادپور در گفتگو با وب دا اظهار کرد: " یکی از عادات کودکان زیر پنج سال بلعیدن اشیای پیرامون خود است و همین عادت باعث شده تا سالانه تعداد زیادی کودک در این دوره سنی دچار مسمومیت شوند و به مراکز درمانی مراجعه کنند.
سرپرست گروه سم شناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: خانواده ها به هیچ عنوان داروها را در دسترس کودکان قرار ندهند و از دادن دوز های تکراری دارو به آنها خودداری کنند.
دکتر دادپور با اشاره به اینکه بعضی از گیاهان خانگی حاوي سموم خطرناک هستند افزود: در صورت خوردن این گیاهان توسط کودکان، مسمومیت شدید برای این سنین به دنبال دارد و باید این گل و گیاهان از دسترس کودکان دورنگهداری شود.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از مسمومیت های شایع در کودکان، مصرف خوراكي یا تماس پوستي با مواد شوینده است خاطرنشان کرد:شامپو فرش، شوینده های سرويس هاي بهداشتي، سفيدكننده ها، محلولهای زنگ زدا، گازپاك كن ها، چاه باز كن ها، قرص هاي ماشين ظرفشويي، تركيبات اكسيدان از جمله موادی هستند که متعاقب مصرف خوراكي، مي تواند عوارض شديد سوزاننده ايجاد كنند و در اين شرايط به هيچ عنوان نباید کودک را وادار به استفراغ کنید.
دانشیار متخصص بیماریهای داخلی، فلوشیپ سمشناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی برای پیشگیری از بروز مسمومیت در کودکان به والدین توصیه کرد:همه داروها را از دسترس کودکان دور نگه دارید، مواد شیمیایی سمی را علامت گذاری کرده و در فضاهاي قفل دار نگه داری کنید، بنزین و سایر مواد سمی در بطری آب یا نوشابه نگه داری نکنید، بخصوص داروهای ترک اعتیاد شامل متادون را در بطری های نوشابه يا شربت و در دسترس ساير افراد خانواده بخصوص كودكان نگه داری نکنید.