عضو هیأت علمی دانشکده طب ایرانی و مکمل مشهد گفت: داروهای گیاهی در تمامی موارد از جمله پیشگیری و درمان بیماری آنفلوانزا به طور خودسرانه نباید مصرف شود.
دکتر ملیحه متوسلیان در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: در این روزها بیماری آنفلوانزا شیوع پیدا کرده و از نگاه طب ایرانی و مکمل باید افراد در گام نخست رعایت اصول ۶ گانه حفظ سلامتی در طب سنتی را داشته باشند تا بیمار نشوند و اگر هم بیمار شدند شدت بیماریشان کم باشد.
وی با بیان اینکه تغذیه سالم اولین اصل است و مهمترین نقش را در حفظ سلامت گروههای مختلف جامعه ایفا مینماید، خاطرنشان کرد: مردم ابتدا باید بدانند که چه بخورند و اینکه آن را چگونه بخورند، اما متأسفانه امروزه به دلیل رژیمهای غذایی نامناسب و استفاده نادرست و بیرویه افراد از دمنوشهای گیاهی و غذاهایی دارای طبع گرم شاهد بروز مشکلاتی در سلامتی افراد جامعه هستیم.
عضو هیأت علمی دانشکده طب ایرانی و مکمل مشهد با ذکر این نکته که پزشکان طب سنتی براساس شرایط و ویژگیهای بدن هر فرد به طور اختصاصی نسخه مورد نیاز را تجویز میکنند، تأکید کرد: در مسیر پیشگیری و درمان بسیاری از بیماریها باید بگوییم که عملکرد مناسب دستگاه گوارش و نداشتن نفخ، یبوست و غیره بسیار حائز اهمیت است و به کسانی که مشکلات گوارشی اولیه دارند و یا به دنبال بیماری ویروسی علائم گوارشی پیدا کردهاند توصیه میکنیم که از خوردن مواد غذایی نفخآور همچون حبوبات، شیر، ماست و میوههای خام که بهخصوص در افراد مستعد باعث میشود تا بدن از تعادل خارج شده و علائم بیماری تشدید شود پرهیز کنند.
دکتر متوسلیان با اشاره به اینکه یکی از مهمترین توصیههای تغذیهای محدود کردن تنوعهای غذایی است، بیان کرد: بیماران دارای علائم سرماخوردگی در وعده صبحانه بهتر است که کره و عسل مصرف کنند، ضمن اینکه برای وعده ناهار هم برنج با کمی گوشت گوسفند یا توصیه میشود و برای وعده شام هم توصیه بر مصرف سوپ بلغور گندم داریم، غذایی که برای مصرف در قبل از هر غذا هم توصیه میشود.
وی اضافه کرد: معتقدیم غذایی که حاوی یک پیمانه بلغور گندم، یک عدد هویج و یک عدد پیاز کوچک، همراه ۵ لیوان آب باشد و پس از پخته شدن هم ۳ قاشق غذاخوری جعفری و شوید، نمک، زردچوبه و به همراه ۲۰ گرم کره به آن اضافه شود بسیار مفید بوده فایده علمی و خاصیت این نوع سوپ نیز در تحقیقات و بررسیهای صورت گرفته اثبات شده است.
متخصص طب سنتی درباره راههای بهبود سریعتر علائم بیماران مبتلا به آنفلوآنزا، تصریح کرد: توصیه ما در این خصوص خوردن ۵ عدد عناب قبل از غذا و خوردن ۵ عدد بادام بعد از غذا بوده، زیرا مصرف هر دوی آنها در زمان مشخص شده بسیار مفید است و در کنار آن باید اشاره کنیم که مصرف سایر مواد غذایی مفید شامل کدو قلمی (کدو سبز)، کدو حلوایی، هویج، به و سیب بهصورت آبپز و یا بخارپز مورد تأکید است، ضمن اینکه در همین رابطه باید بگوییم که انار و آب انار تغلیظ شده هم در فصل پاییز بسیار مناسب است.
دکتر متوسلیان با تأکید بر اینکه انجام کارهایی همچون چرب کردن ابتدای منافذ بینی با روغن سیاهدانه و نیز استنشاق و غرغره محلول با آب و نمک ۹ درصد برای دفع میکروب داخل منافذ بینی در پیشگیری از بیماریهای منتقله از راه تنفس مؤثر است، گفت: همچنین باید اشاره کنیم که داشتن خواب کافی و زودهنگام، ورزش، مدیریت استرس، تنفس در هوای سالم و کنترل سیستم دفعی بدن از دیگر موارد مرتبط با موضوع حفظ سلامت بدن از نگاه طب سنتی هستند و تحقیقات صورت گرفته در این خصوص نشان داده افرادی که این اصول ۶ گانه را رعایت میکنند کمتر به انواع بیماریهای ویروسی دچار میشوند.
وی افزود: با توجه به آلودگی هوا توصیه میشود که افراد از شربت لیمو ترش تازه و عسل به طور روزانه استفاده کنند تا اثرات منفی سموم ناشی از آلودگی هوا بر بدن کاسته شود.
عضو هیأت علمی دانشکده طب ایرانی و مکمل مشهد خاطرنشان کرد: البته باید اشاره کنیم هیچکدام از موارد ذکر شده به هیچ عنوان جایگزین ماسک نمیشوند و رعایت اصول بهداشتی و فاصله اجتماعی، شستن دست و استفاده از ماسک الزامی بوده و رعایت این اصول در زمان شیوع علائم بیماری آنفلوانزا در همه جا بهخصوص در مناطق پرجمعیت امری لازم و ضروری بوده و هست.