متخصص اسیب شناسی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر پایین آمدن سن سرطان در جامعه هشدار داد، و بر ترویج فرهنگ آموزش پیشگیری با مشارکت همه سازمانها و نهادها در راستای ارتقای سواد سلامت جامعه تاکید کرد.
دکتر علیرضا خوئی متخصص آسیب شناسی در گفتگو با وب دا با بیان این نکته که نهادینه کردن فرهنگ در همه حیطه ها زمینه ساز پیشگیری از بسیاری از معضلات در حیطه اجتماعی است، اظهار کرد: اگر فرهنگ سلامت را بصورت اصولی در جامعه ترویج نکنیم قطعا به اهداف و چشم اندازهای مختلف سلامت و ارتقای شاخص های سلامت دست نخواهیم یافت.
وی با اشاره، به نقش همه سازمانها و نهادها و مردم در ارتقای سلامت و داشتن جامعه ای سالم یاد آور شد: رسانه ملی در ترویج فرهنگ سلامت همچون گذشته می تواند ترویج کننده فرهنگ پیشگیری باشد.
این متخصص آسیب شناسی با اشاره به اهمیت حوزه تشخیص و نقش فعالان حوزه تشخیص در خط مقدم جبهه سلامت یاد آور شد همه ما در حوزه آسیب شناسی و تشخیص آزمایشگاهی در راستای تشخیص بموقع و صحیح تلاش میکنیم، ولی گاهی اوقات از شناسایی برخی از موارد بیماریهای لا علاج مانند تومورهای مهاجم و سرطان ها در بدن افراد خصوصا افراد جوان و کم سن و سال بسیار متاثر می شویم و این لحظات از بدترین خاطرات دوران حرفه ای ماست.
دکتر خوئی با بیان این نکته مهم که استرس و اضطراب نقش بسزایی را در افزایش بیماریهای واگیر مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا دارد یاد آور شد: افراد مضطرب بدلیل اینکه سطح ایمنی بدنی انان نسبت به سایر افراد پایین تر است بیشتر از سایر افراد در معرض سرماخوردگی و آنفلو آنزا بخصوص در این فصل سال هستند.
وی توصیه کرد: اولویت دادن و بکار بردن الگوها و سبک های زندگی سالم، تحرک کافی و استفاده از غذاهای سالم را یکی از راههای کاهش بیماریهای غیر واگیر و خصوصا سرطانها عنوان کرد.
خبرنگار: ابوالفضل امتحانی