عضو هیأت علمی دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: یکی از مهارتهای مهم گفتگوی سالم توانایی انتقاد کردن است،در واقع انتقاد با لحن ناملایم سبب القای حس منفی و موضع گیری شخص مورد نقد می شود. هنگام انتقاد در کنار فرد باشیم نه مقابل وی و به شدت از تحقیر کردن بپرهیزیم.
دکتر فرزانه وفایی، در گفتگو با وب دا خاطر نشان کرد: گاهی علیرغم نقد منصفانه، با عدم پذیرش فرد از طریق صحبت های حاشیه ای و توجیه مواجه می شویم، خشمگین شدن در این شرایط معمولا سبب بدتر شدن اوضاع و پافشاری فرد بر موضع خود می شود.
وی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین مهارتهای گفتگوی سالم، نحوه انجام انتقاد و پاسخ دادن به آن است، گفت: اغلب ما به افرادی بیشتر تمایل داریم که شباهت های بیشتری چه از نظر اخلاقی و چه از نظر فکری با ما دارند، به همین دلیل معمولا در هر گروه دوستانه، افراد سلایق و رفتار نزدیکی به هم دارند. پس برای اینکه شخص منتقد با خیال راحت صحبت کند با او دوستانه برخورد کنیم و از موضع بالاتر یا مخالف به او نگاه نکنیم.
دکتر وفایی بیان کرد: ما نسبت به افرادی که نقش بازی میکنند تا حرف یا عملکردشان را موجه نشان دهند حس خوبی نداریم اما در عوض افرادی را که روشن و شفاف حرف میزنند و شخصیت خود را پشت نقاب کلمات پنهان نمی کنند محترم می دانیم حتی اگر از نظر فکری با ما متفاوت باشند.
وی ابراز کرد: هنگام نقد شدن به دقت گوش دادن مهمتر از هر چیز دیگری است. به جای موضع گیری سریع و قطع کردن حرف دیگران، سؤالات مناسب بپرسیم و با قرار دادن خود در جایگاه منتقد به معنای واقعی به صحبت و خواسته ی او توجه کنیم.
عضو هیات علمی دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: گفتگوی سالم بین دو نفر می تواند فواید زیادی به همراه داشته باشد البته این مولفه موثر رفتاری شامل چندین زیر موضوع است که انتقاد اثربخش یکی از این موضوعات است.