مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: با تمهیدات اتخاذ شده، تا کنون واریز مبلغ علی الحساب تعرفه خدمات پرستاری در بیمارستانهای دانشگاهی به اتمام رسیده است.
امیر رضا صالح مقدم در گفتگو با وب دا با بیان اینکه با تصویب مجلس شورای اسلامی، مقدمات اجرای قانون تعرفه خدمات پرستاری فراهم شده است و آیین نامه اجرایی و شیوه توزیع آن به دانشگاه های علوم پزشکی ابلاغ شده است خاطر نشان کرد: در قالب این برنامه گروه های پرستاران، کارشناسان اتاق عمل، هوشبری، کمک پرستار، کمک بهیاران، ماماهای شاغل در بخش های زنان و مامایی و جراحی زنان، مشمول دریافت تعرفه خدمات پرستاری هستند.
وی با بیان اینکه بلافاصله پس از تامین اعتبار از طریق سازمان بیمه سلامت، سهیمه اعتباری هر بیمارستان و لیست تایید شده فراهم و به مراکز ابلاغ شد تصریح کرد: بر اساس شیوه نامه، پس از ابلاغ اعتبار، دانشگاه 72 ساعت مهلت داشت تا وجه را به حساب ذینفعان واریز نماید و خوشبختانه فرایند در دانشگاه علوم پزشکی مشهد سرعت یافت و در کمتر از 72 ساعت برنامه واریز آغاز شد و در حال حاضر همه بیمارستان های زیر پوشش، کار واریز مبلغ علی الحساب تعرفه خدمات پرستاری را به اتمام رسانده اند.
مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه مبنای این برنامه، میزان کارکرد بخش خدمات پرستاری یک بیمارستان از نگاه سازمان های بیمه گر است تصریح کرد: در سال های گذشته، کارانه پرستاری به عنوان بخشی از درآمد ناشی از کارانه پزشکان مراکز بود که درصدی برای گروه پرستاران توزیع می شد اما از ابتدای امسال، فرایند احصای اعتبار و توزیع تغییر کرده است. این بدین معناست که توزیع کارانه تعرفه خدمات پرستاری از محل درآمدی است که کادر پرستاری برای بیمارستان ها بوجود می آورند.
صالح مقدم با بیان اینکه در مدل جدید، درآمد دقیق هر بیمارستان مشخص و اعتبار نهایی توزیع می شود خاطر نشان کرد: در حال حاضر مبلغ واریزی به صورت علی الحساب واریز شده است و ممکن است متناسب با درآمد هر بیمارستان یک بازه زمانی معینی را پوشش دهد.
وی با بیان اینکه از مجموع سازمان های بیمه گر تا کنون سازمان بیمه سلامت نسبت به واریز اعتبار اقدام نموده است و امیدواریم بزودی سهم بیمه تامین اجتماعی و سایر بیمه ها نیز واریز شود گفت: وجه واریزی سایر سازمان های بیمه گر نیز در قالب توزیع تعرفه در زمان تسویه حساب نهایی به حساب گروه های هدف واریز می شود و ممکن است وجوه واریزی برخی از پرسنل در بازه زمانی سه ماهه عدد کمتری باشد که با واریز سایر اعتبارات افزایش می یابد و پرسنل توجه داشته باشند مبلغ واریزی حال حاضر، به صورت علی الحساب است.
مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: انتظار می رود در آینده نزدیک مرحله دوم توزیع کارانه تعرفه در میان پرسنل گروه هدف انجام شود که در قالب آن مبلغ علی الحساب تسویه شده و سپس ماه های بعد واریز می شود و امیدواریم با ادامه این روند پرداخت تعرفه خدمات پرستاری به صورت ماهانه انجام شود.
دکتر صالح مقدم با بیان اینکه بخش نامه پرداخت تعرفه به تمام بیمارستان ها ابلاغ شده است خاطر نشان کرد: گروه های پرستاری می توانند سوالات و ابهامات خود را با مدیر پرستاری هر بیمارستان مطرح کنند، ضمن اینکه فرصتی برای رفع نواقص و لکه گیری نیز در نظر گرفته شده است تا در صورت ایجاد اشکال نسبت به رفع آن ظرف چند روز آینده اقدام شود.
وی با بیان اینکه تدوین آیین نامه اجرایی بر اساس شیوه نامه باز توزیع کارانه تعرفه خدمات پرستاری مصوبه مجلس شورای اسلامی، بر عهده هیات دولت است خاطر نشان کرد: بر این اساس شیوه نامه باز توزیع کارانه تعرفه خدمات پرستاری، با توجه به کارکرد و امتیاز سختی کار در هر بیمارستان تعیین کرده است و پرسنل بر اساس سنوات خدمت، مدرک تحصیلی، رضایت مدیران مستقیم از عملکرد حرفه ای، نوع بخش و تعداد ساعت کارکرد مبلغ کارانه را دریافت می کنند.
وی افزود: بر اساس مصوبه هیات دولت، از مجموع واریزی شرکت های بیمه به صندوق پرستاری هر بیمارستان 85 درصد اعتبار به صورت مستقیم به پرستاران گروه هدف پرداخت می شود و مابقی در اختیار مسئولین سازمان خواهد بود تا برای سایر کارکنانی که شرایط کار پرستاران را تسهیل می کنند شامل خدمات نظافتی بخش، نگهبان بخش و حوزه پشتیبانی پرداخت شود.
مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مبلغ تعرفه پرستاران بر اساس کارکرد هر بیمارستان متفاوت است اظهار کرد: به طور میانگین میزان تعرفه ماهانه 2 تا 4 میلیون تومان خواهد بود و در راستای حفظ عدالت، سقف کارانه نیز تعیین شده است و این بدان معناست که مبلغ دریافتی هر فرد نباید بیشتر از دو و نیم برابر میانگین دریافتی گروه هم ردیف خود باشد.